Veel snorfietsers ontevreden over nieuwe maatregel

Veel snorfietsers ontevreden over nieuwe maatregel

Utrecht – Veel snorfietsers in Utrecht Zuid zijn ontevreden over het feit dat ze op veel wegen nu op de rijbaan moeten rijden. Een maand geleden op 30 september ging deze maatregel in, maar toch rijdt het merendeel nog steeds op het fietspad.

Uit observatie bleek dat van de ongeveer 50 snorfietsers er maar 10 daadwerkelijk met een helm op de rijbaan rijden. ‘Ik ben m’n leven nog niet zat’ aldus een dame uit Rivierenwijk. Zij, en velen anderen, vinden de verkeersituatie te onveilig om hier met hun snorfiets tussen te rijden. De auto’s zouden hun snelheid niet aanpassen en geen rekening houden met de presentie van de snorfietsers op de rijbaan. ‘Er wordt alleen maar naar me getoeterd’ meent een studente uit de wijk. Toch is dit probleem minder makkelijk op te lossen dan gedacht: de handhaving mag de automobilisten hierop namelijk niet aanspreken. Een wijkagente uit Hoograven vertelde dat de handhaving hier niet de bevoegdheden voor hebben. ‘Wij mogen alleen het stukje bromfietsers en snorfietsers doen.’

Ook is er veel te doen om de onduidelijkheid over waar je wel en niet mag rijden. Op de site van de gemeente Utrecht staat het wel aangegeven, maar dit was volgens verschillende snorfietsers niet genoeg om hier een duidelijk beeld bij te krijgen. Dit bleek niet alleen een probleem voor de snorfietsers zelf, maar ook voor de handhaving. ‘Het is best wel lastig om te kijken waar het wel en niet mag’ aldus de wijkagente uit Hoograven.

Volgens de gemeente is de kans minimaal dat de maatregel wordt aangepast. Omdat het ook geldt in andere delen van Nederland kan hier niet op gerekend worden. De testfase van vier weken is begin november afgelopen, hierna gaat de handhaving bekeuren. Wat deze bekeuring gaat bedragen is nog onduidelijk; de schatting ligt rond de 100 euro.

https://soundcloud.com/user-182070476/interview-snorfietsers-en-handhaving-mixdown?si=8b73f56e4fad4e31b3a3ac80062d942a

Over de auteur

Cato Arends

Cato Arends is een upcoming journalist die bezig is haar kwaliteiten binnen dit vakgebied te ontdekken. Ze heeft een passie voor audio en video wat ze hoopt in de loop der jaren beter te ontwikkelen. Verder is ze een enthousiaste en nieuwsgierige meid waarvan je zeker weten veel leuke items kan verwachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *