Geen gevoel van nattigheid bij de Waterbouwdag in Utrecht.

Geen gevoel van nattigheid bij de Waterbouwdag in Utrecht.

UTRECHT – Op donderdag 28 oktober ging in het Beatrix Theater in Utrecht de 25ste Waterbouwdag weer van start. Dit jaarlijkse evenement geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen en nieuwe projecten in de waterbouwsector. Voor waterbouwers uit Nederland en België dé gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten. Het is niet alleen een boeiende dag voor ervaren experts, maar ook voor jong professionals, studenten en liefhebbers.

Met ruim 500 bezoekers is de Waterbouwdag het evenement voor lezingen en exposities van nieuwe projecten in het vakgebied van de waterbouwkunde. Met dit jaar nieuwe projecten op het podium zoals de Fehmarnbelt verbinding (een brug-tunnel verbinding van Duitsland naar Denemarken) en het nieuwe windmolenpark op het IJsselmeer Maar ook aandacht voor actuele onderwerpen zoals de overstromingen in Limburg en de zeespiegelstijging.

Verder op het programma stond de vijfjaarlijkse J.F Agemaprijs (prijs voor beste en meest innovatieve waterbouwproject) gewonnen door project Marker Wadden .  Prijzen voor de beste waterbouwscriptie op HBO niveau werden gewonnen door Nino Kruithof en Stanley Noorlander van de Hogeschool van Rotterdam, Luuk Baarendse van de Universiteit Twente ging er met de prijs op het WO niveau vandoor. Ook was er tijd voor exposities van kleinere en grotere spelers op de Waterbouwmarkt zoals Boskalis, TU Delft en Deltares samen met diverse lezingen.

‘Het is altijd een hele kunst om te voldoen aan ieders verwachting’. ‘De één wil grote projecten met mooie plaatjes, de andere wil technisch inhoudelijke kennis opdoen’ zegt Marinus Aalberts medeorganisator van de Waterbouwdag. ‘Er zijn veel verschillende thema’s in de waterbouw en wij proberen van alles iets te bieden’. Dit jaar is het thema van de waterbouwdag ‘andere tijden 25 jaar Waterbouwdag’. Wat samenhangt met het 25-jarige jubileum. ‘Daarmee kijken we terug en vooruit’.

Ik gooide mijzelf ook in het diepe en bezocht de Waterbouwdag en interviewde exposanten en bezoekers. Beluister het audioverslag hieronder :

Over de auteur

Just van Westen

Just van Westen (18) Student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Woont zijn hele leven in Enkhuizen en ambieert een toekomst in de sportjournalistiek. Werkt als kok in een restaurant en interesses liggen in film, Voetbal en acteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.