Organisatoren blij dat Eurospoor terug is

Organisatoren blij dat Eurospoor terug is

Eurospoor organisatoren Chitra en Leo

Dichterswijk – Eurospoor is na drie jaar weer terug. Het modelspoorevenement is van 29 t/m 31 oktober te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Organisatoren Leo en Chitra kunnen naar eigen zeggen niet wachten totdat ze de haldeuren mogen openen voor alle modeltreinspoorfans.

Eurospoor wordt gezien als het grootste modelspoorevenement van Europa. Mensen uit heel Europa komen naar het evenement toe om naar vele zelfgemaakte modelsporen kijken. Ze kunnen ook zelf modelspooronderdelen kopen om er thuis mee aan de slag te gaan.

De organisatoren van Eurospoor zijn dus Leo en Chitra Hendriksen. Voordat corona in 2020 roet in hun eten gooide, hadden ze tot 2019 26 jaar achtereenvolgend het evenement georganiseerd. Ze hadden in 2019 één jaar overgeslagen, omdat ze naar eigen zeggen: ‘ Een jaartje rust moesten hebben, om even verlost te zijn van alle stress en drukte.’ Ze wisten natuurlijk niet dat ze daardoor twee jaar achter elkaar geen evenement konden organiseren.

Maar na drie jaar geen Eurospoor hebben ze er meer zin in dan ooit: ‘Het is weer geweldig om na drie jaar dit evenement te kunnen organiseren en we hebben het gemist!’, zegt Leo met een grote glimlach. Leo verteld verder dat die er na uitkijkt om alle mede hobbyisten weer te zien: ‘Om alle mensen weer blij te zien en om complimenten te ontvangen over Eurospoor, dat is waarom we het evenement elk jaar weer organiseren.’

Voor Leo zijn modelspoortreinen grote hobby van hem geworden toen die jong was: ‘Toen ik klein was, kreeg ik van mijn vader altijd treintjes en daardoor ben in geïnteresseerd geraakt in modeltreinen. We hadden thuis ook een modeltreinbaan, waar ik met mijn vriendjes mee speelde.’, verteld Leo.

Sinds hij samen met Chitra Eurospoor is begonnen, is Leo het hele jaar bezig met het organiseren van het evenement. Voor Leo is modelspoortreinen zijn werk geworden. Leo heeft dan ook geen ander werk naast het organiseren van Eurospoor. ‘Het is soms veel stress en het kost heel veel tijd, maar ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, en dat is het mooiste er is!’

Verslaggever Daan Roorda ging met Leo in gesprek over Eurospoor: https://soundcloud.com/user-420964405/daan-roorda-organisatoren-blij-dat-eurospoor-terug-is/s-uf58AITmElD?si=d348c6b62f7f403b8d131c29f81dfa77

Over de auteur

Daan Roorda

Daan Roorda (2000) is een journalistiek student op de Hogeschool Utrecht. Wonend in Elst (GLD), maar geboren in het mooie Den Bosch, houd Daan van voetbal kijken en speelt ook graag zelf een potje in het weekend. Verder houd hij ook van Formule 1 en nog veel meer sporten. Het maakt hem niet uit waarover het nieuws gaat. Daan wilt als een beginnend journalist de mensen het nieuws brengen op een leuke, maar ook serieuze manier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.