Black Friday op station Utrecht Lunetten: afstand houden geen probleem

Black Friday op station Utrecht Lunetten: afstand houden geen probleem

Foto: Pieke Sterk

LUNETTEN – Van Black Friday is weinig te bekennen op station Utrecht Lunetten. Het lijkt er een doodnormale vrijdag, geen overvol station en geen rijen mensen voor de treindeuren. Op deze manier is de 1,5 meter maatregel makkelijk in acht te nemen en dat lijken reizigers fijn te vinden. 

Vanaf 24 november 2021 is het weer verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden in de openbare ruimtes. Hieronder vallen natuurlijk ook de treinstations, maar met Black Friday was het nog maar de vraag of reizigers zich dan nog wel met de maatregelen bezighielden of dat ze toch liever dachten aan alle grootse kortingen tijdens deze speciale vrijdag. Black Friday staat notabene bekent om de overvolle winkelstraten en stations, wegens de bijzondere aanbiedingen.

Het is erg rustig op het station, zo rustig dat je de bladeren van de bomen langs het perron hoort ritselen. Hier en daar komen er een enkeling passagiers het station opgelopen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Als de eerste trein aankomt om de reizigers te vervoeren naar het centrum van de stad stappen er 3 mensen in. Erg weinig dus. Het lijkt zelfs wel alsof de voorbijkomende treinen het rustig aan doen op deze vrijdag middag. Ook aan de sjokkende voorbijganger te zien lijkt het dat vandaag de wereld even stil staat en dat op Black Friday. Zelfs na de tweede en derde trein van de vrijdag middag lijkt er weinig animo om naar de winkels te gaan via het openbaar vervoer.

Er kan dus erg makkelijk aan de 1,5 meter maatregel gehouden worden op het station, maar hier is dat ook niet heel moeilijk. Een groepje vrienden staat aan het begin van het perron en pas 5 meter erna is de volgende reiziger te zien en zo gaat het verder over het gehele perron. Er is zoveel ruimte dat sommigen reizigers niet eens meer aan de maatregel gedacht hadden. Zo ook Daphne en Charlotte, zij vertelde het volgende: ‘Eigenlijk is het alleen in de trein zelf soms druk, maar op het perron valt het erg mee. We hadden er zelfs niet eens bij stil gestaan.’ ‘Ik moet wel zeggen dat ik op Utrecht Centraal wel opkijk van de drukte en probeer dan maar zo snel mogelijk naar buiten te gaan.’ Vertelde Charlotte.

Een van de andere passagiers, Mieke, keek verbaast op naar de vraag of zij bewust bezig was met de 1,5 meter maatregel. ‘Hier is het zelfs lastig om dicht in iemands buurt te komen.’ Aldus Mieke.

Ook de conductrice van de trein vindt dat het op dit station goed te doen is. Ondertussen kijkt ze een aantal keer met een serieuze blik om zich heen om de situatie in de gaten te houden en helpt ze een ouder stel de trein in. Ze vertelt dat los van Black Friday er echt wel dagen tussen zitten dat er simpelweg geen afstand gehouden kan worden. Dat geldt dan wel vooral voor andere stations in Utrecht, oftewel Utrecht Lunetten komt goed uit de verf wat betreft corona maatregelen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.