Intratuin: Xmas my way

Intratuin: Xmas my way

Foto: Pieke Sterk

Het is inmiddels al 3 december en dat betekent maar 1 ding, het is bijna kerst! Dat is te merken bij de Intratuin in Utrecht, daar worden al volop kerstaankopen gedaan. De kassaband vol met kerstballen en sierverlichting. Ook aan de verschillende kerstliedjes die door elkaar worden afgespeeld is kun je zien dat het tuincentrum erg enthousiast is dit jaar. Misschien zelfs wel iets TE enthousiast.

Producten

Wanneer je de kerstshow binnenloopt valt gelijk de grote hoeveelheid aan kerstproducten op. Er is dit jaar een erg groot assortiment en dat lijkt het tuincentrum graag te willen laten zien. Schappen vol kerstballen en glinsterende producten. Als je aan de wanden vol ballen nog niet genoeg hebt, zijn er ook altijd nog verschillende houten bakken die door het tuincentrum heen staan waar vast wel een leuke bal tussen zit. Misschien brengt dit niet helemaal de gezellige kerstsfeer met zich mee, maar mensen lijken vooral de producten belangrijk te vinden, gezien de winkelkarren vol kerst. Het tuincentrum is hier goed op berekent.

Xmas my way

Zo vroeg mogelijk de kerstboom in huis halen en de gezellige lampjes ophangen. Dat lijkt dit jaar DE manier om kerst te verwelkomen. De huizen kunnen dit jaar niet vroeg genoeg in de kerstsferen zijn en dat is ook te merken in de Intratuin Utrecht. Vooral veel ouderen die op deze ochtend rondlopen tussen de kersttaferelen. Ze kijken hun ogen uit en staan even stil bij de enorme kerstman die voor de ingang van de kerstshow staat. Mike Weijers, leider van de kerstafdeling, verteld dat het dit jaar inderdaad drukker is dan voorgaande jaren, maar dat vindt hij natuurlijk alleen maar gezellig.

2 betekenissen

Dat het in 2021 zo druk is in het tuincentrum kan 2 dingen betekenen. Mensen willen graag gezelligheid in deze donkere tijd of willen zo snel mogelijk inkopen doen uit de angst voor het dichtgaan van de winkels wegens corona. In beide gevallen is dat natuurlijk positief voor het tuincentrum. Die gezelligheid is goed te creëren en als je zelf misschien niet zo goed weet hoe je het dit jaar moet aanpakken met de decoraties, kan je altijd om hulp vragen bij een van de medewerkers. Bij elke afdeling is wel iemand te vinden die je graag wilt helpen. Zo vraagt een vrouw om hulp met de verlichting waarbij een vriendelijke medewerker haar meteen te hulp schiet en haar door de gangpaden van de verlichting leidt. Uiteindelijk komt ze met een mooi aantal lampjes thuis.

Voorbereiding

De Intratuin is wel al even bezig met het voorbereiden van de grote kerstshow. Mike Weijers vertelt het volgende; ‘We beginnen eind augustus met het afbouwen van de stands die er staan voor de zomer en het opbouwen van de kerstshow.’ Maar zonder producten kan je natuurlijk geen show bouwen. Het tuincentrum is namelijk nu al bezig met de inkopen voor volgend jaar kerst. Het is dus niet een even snel in elkaar geflanst kerstshowtje en dat zie je ook wel. Er is zelfs aan een kerst snoepkraam gedacht en als je een stukje verder loopt kom je bij het grote miniatuur kerstdorp.

Kerstdorp

Klein is he miniatuur kerstdorp zeker niet. Er is aan alles gedacht, de oliebollenkraam, de plaatselijke bakker, maar ook de bioscoop en het reuzenrad zijn aanwezig. Het toeteren van het treintje en de leuke verlichtingen brengen je echt helemaal in de kerstsfeer. Hoe langer je kijkt hoe meer er opvalt, mensen die samen ingepakt in dikke kleren op een terrasje zitten, de weggelopen hond en de rij voor de bakker. Je wordt echt het dorp ingetrokken en het lijkt even of je er zelf tussen loopt. Een bezoeker, Ellen Steenbergen zegt het volgende over het dorp; ‘Als onze eigen kerst er net zo gezellig uit komt te zien als het dorp dan moet het helemaal goed komen met kerst dit jaar!’

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.