Toch door sporten na 17.00 ondanks de nieuwe corona maatregel

Toch door sporten na 17.00 ondanks de nieuwe corona maatregel

Sport en Spijs, een instelling die personal training en bootcamp lessen geeft, mag ondanks de nieuwe maatregel dat je na 17.00 niet meer mag sporten, toch nog doorgaan met het geven van deze lessen. De klanten van Sport en Spijs zijn dan ook erg blij met deze uitkomst maar toch zorgt deze maatregel meer nadelen dan voordelen.

De nieuwe corona maatregelen hebben ervoor gezorgd dat de amateursport en sportscholen na 17.00 niet meer door mogen gaan met het geven van trainingen en lessen die normaliter werden gegeven na dit tijdstip. Sport en Spijs kan ondanks deze nieuwe corona maatregel doorgaan met het geven van personal training en bootcamp na dit tijdstip.

De personal training die Sport en Spijs aanbiedt, wordt thuis gegeven óf buiten op een plek in de buurt van waar je woont. De personal trainingen worden gegeven in groepjes van een maximale groepsgrootte van 4 personen. ‘Dat is dan ook de reden waarom Sport en Spijs door mag gaan met trainingen geven na 17.00’, aldus Tineke van Wijk, oprichtster van Sport en Spijs.

Op een donkere regenachtige dinsdagavond vindt er een personal training plaats in de buurt van Vleuten bij één van de klanten thuis. De ruimte is gevuld met eigen materialen en zwetende sportende klanten die er alles aan doen om fit te blijven. De personal training heeft gezorgd voor zwetende klanten met rode gezichten en trillende lichamen: een geslaagde training dus.

‘Ik kan niet begrijpen dat een instelling als Sport en Spijs door mag gaan met het geven van lessen maar mijn hockey trainingen en wedstrijden niet door kunnen gaan’, aldus Jara de Jong, hockeyspeelster bij AMHC. ‘Hockeyen is voor mij een uitlaatklep en geeft me veel energie, dat wordt me nu ontnomen terwijl het juist in deze tijd zo belangrijk is om fit en mentaal gezond te blijven/zijn’, laat de Jong weten.

Deze nieuwe corona maatregel, die sinds 28 november geldt zorgt voor veel onenigheid onder de burgers maar overigens ook sportscholen en voetbalclubs, de maatregel die is genomen niet kunnen begrijpen.

Tineke begrijpt de keuze voor deze maatregel ook niet. ‘Een gezonde leefstijl, een gezond eetpatroon, een gezond gewicht en voldoende beweging zijn essentieel voor het opbouwen van weerstand in het lichaam.’ ‘Daarnaast zorgt ‘niet bewegen/minder bewegen’ ook voor negatieve gevoelens en opgekropte frustraties, waardoor er te veel intolerantie kan ontstaan in de maatschappij en binnen het gezin’, laat van Wijk weten.

De corona besmettingen zijn de afgelopen weken enorm toegenomen waardoor instellingen als Sport en Spijs, die wel nog trainingen kunnen geven na 17.00, de corona gerelateerde adviezen die de overheid meegeeft streng moeten naleven: 1,5 meter afstand houden, testen wanneer nodig is en een mondkapjes plicht op plekken waar je geen 1,5 meter afstand kan houden. Sport en Spijs heeft bijvoorbeeld gekozen om voorlopig zonder materiaal te trainen vanuit Sport en Spijs, alleen binnen te trainen tijdens het revalidatietraject maar dan wel met een mondkapje voor, tijdens trainingen 1,5 meter afstand te houden en bij twijfel van eventueel een corona geval de les te annuleren zodat er getest kan worden. Als een klant dan in quarantaine zit dan biedt Sport en Spijs een zoom-les aan.

‘Ik hoop dat ik, maar ook vele andere mensen snel weer mogen sporten na 17.00 en er een oplossing wordt gevonden voor de oplopende besmettingen dat niet de uitkomst geeft die er nu is’, zegt de Jong. 14 december staat er een nieuwe persconferentie op de planning maar of we ervan uit kunnen gaan dat amateursport en sportscholen weer mogen sporten na vijven dat is de grote vraag. Misschien een tussenoplossing?

Over de auteur

Sophie van Splunder

Sophie van Splunder (2004) is studente aan de Hogeschool Journalistiek in Utrecht. Haar doel is uiteindelijk om een goede ambitieuze journalist te worden die veel mensen kan en gaat bereiken. De televisiejournalistiek spreekt haar erg aan en daar zou ze graag in de toekomst mee wat willen doen. Als je kijkt naar Sophie haar karakter is ze een open en nieuwsgierig persoon die graag bezig is. Naast dat is ze ook een vrij gevoelig persoon die veel aan voelt en op die manier haar intuïtie volgt. Veel verschillende karaktereigenschappen dus die haar hopelijk gaan helpen met het bereiken van haar doelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.