Houden mensen zich al aan de nieuwe maatregelen?

Houden mensen zich al aan de nieuwe maatregelen?

Kanaleneiland- Het RIVM heeft afgelopen dinsdag weer aangekondigd de 1,5 meter in te laten gaan op alle plekken in Nederland. Ook buiten in parken en op school gelden deze regels en niet op alle plekken houden ze rekening met deze regels. In winkelcentrum Nova is het druk, er lopen veel mensen en leerlingen zijn net uit de school gekomen die naast het winkelcentrum gevestigd zit

 

Er zijn weinig mensen in het park en ondanks dat schijnt er toch een zonnetje en kan je de mensen die er zitten zien genieten met hun ogen dicht van de felle zon. Verderop in het winkelcentrum word er flink gewinkeld en is het in tegenstelling tot het park druk. Er word echter niet door iedereen afstand gehouden en verschillende meningen hoor je voorbij komen. Ook niet iedereen zie je een mondkapje dragen of heeft het mondkapje op zijn of haar kin hangen.

Sinds afgelopen woensdag 24 november is de anderhalve meter regel weer van toepassing. Het is de week van Black Friday en er lopen veel mensen in het winkelcentrum. Een vrouw met een mondkapje raakt in gesprek met iemand die zij kent en praten over hoe het met hen gaat. Even later heeft een van de vrouwen het over de nieuwe anderhalve meter regel: ‘ Het verbaasd mij niks dat we weer anderhalve meter moeten houden en eigenlijk alleen maar goed, misschien dat we dan met kerst de hele familie weer kunnen uitnodigen.’

Er hangt een gezellige sfeer in winkelcentrum Nova. Er komt net een vrouw uit het winkelcentrum naar buiten. Ze houd netjes afstand en loopt netjes met een mondkapje op.

‘Ik werk zelf in de zorg en weet zelf hoe hard het nodig is’ vertelt ze en een andere vrouw kwam vertelde: ‘Ik weet dat de cijfers blijven stijgen, alleen hoop ik voor mijn zoontje van 8 niet dat de scholen dicht gaan.’

In park transwijk is het in de namiddag nog steeds rustig een man staat de eendjes, ganzen en zwanen te voeren bij het water. Ondertussen verschijnt het nieuws dat er weer een nieuwe persconferentie is aangekondigd. Een week eerder ongeveer dan gepland. De maatregelen die dan in gaan zouden voor 3 weken gelden net als alle andere maatregelen die worden genomen in de vorige persconferenties.

Er komen twee vrouwen binnen lopen in het winkelcentrum zonder mondkapje en hebben een druk gesprek. Het valt hun wel op dat de meeste mensen die er lopen een mondkapje dragen, maar blijken daar niks om te geven en lopen gewoon door. Echter worden ze wel door iemand die er loopt aangesproken maar doen alsof ze het niet horen.

In het winkelcentrum staan geen handhavers om te controleren of mensen anderhalve meter houden en of iedereen die daar is een mondkapje draagt. Zodra vrijdag de nieuwe maatregelen bekend worden kan de situatie nog veranderen en worden er misschien wil handhavers neergezet in het winkelcentrum en komen er misschien wel borden in het park te staan ter herinnering van de anderhalve meter afstand.

Over de auteur

Amber van de Kuil

Amber van de Kuil heeft haar Media Redactiemedewerker opleiding afgerond en besloot daarna de vervolgopleiding Journalistiek te studeren aan de Hogeschool Utrecht. Haar passies liggen bij camera journalistiek, radio en podcasting. Met haar ervaring bij OUT.TV Media weet ze al veel over de entertainment journalistiek. Ze wil haar kennis verbreden op het gebied van maatschappelijke thema's en bijzondere verhalen van anderen in beeld gaan brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *