‘We proberen zoveel mogelijk films in de dag te proppen’

‘We proberen zoveel mogelijk films in de dag te proppen’

Utrecht – Er is in de weekenden een flinke toename van het aantal bezoekers bij de Kinepolis Jaarbeurs. Door de nieuwe corona maatregelen moest ook deze bioscoop haar programmering aanpassen, maar de opkomst is er in het weekend niet minder op. 

Het lijkt bij binnenkomst rustig in de bioscoop. Het is vrijdag aan het begin van de middag en de Kinepolis heeft net haar deuren geopend. Een paar medewerkers staan lichtelijk verveeld om zich heen te kijken. Op de achtergrond hoor je het geluid van de filmtrailers die zich op de billboards steeds weer opnieuw herhalen. Voor de rest is het stil. Manager Lars Grosfeld vertelt zakelijk, maar met een vriendelijke toon in zijn stem, dat ze het weekend een flinke toename van bezoekers zien. ‘Dan zijn mensen vrij, en komen ze lekker naar de bioscoop, omdat dat een van de weinige dingen is die nog open mag’ verklaart meneer Grosfeld met een lichte trots in zijn stem. ‘Het is nu een stuk drukker op zaterdag of zondag dan voor corona.’ Ook tijdens de aankomende kerstvakantie verwacht Grosfeld een zekere drukte: ‘We hebben dan alvast extra personeel ingezet om alle mensen te gaan ontvangen.’ Wel voegt hij er ook nog aan toe dat ze, omdat ze moeten sluiten om 17 uur, doordeweeks minder opkomst hebben dan voorheen.

Programmering

Omdat er dus doordeweeks minder animo is om naar de film te gaan, heeft de bioscoop besloten geen films meer te draaien op maandag en dinsdag. Op de andere dagen van de week willen ze dan wel zoveel mogelijk mensen ontvangen. Hierom beginnen ze hun programma vroeger dan voorheen. Op woensdag, donderdag en vrijdag draaien er films vanaf 12 uur en op zaterdag en zondag beginnen ze al om 9 uur ’s ochtends. ‘We proberen zoveel mogelijk films in de tijd die we hebben te proppen; gelukkig hebben we veertien zalen en dus genoeg opties’ aldus Grosfeld. De indeling maken ze door een mix te creëren van kinderfilms en volwassenfilms, die normaal ’s avonds, maar nu overdag gedraaid moeten worden.

Helemaal dicht?

Voor de mogelijkheid dat de bioscopen ooit weer helemaal dicht moeten, heeft Grosfeld nog geen duidelijke oplossing. Hij zucht diep en vertelt: ‘Het is dan voor ons vooral zaak om de bioscoop zo spik en span mogelijk te houden, oftewel onderhoud te blijven doen. Op deze manier kunnen ik en mijn collega’s nog enigszins werk houden.’ Een eigen onlinestreamingsdienst zoals Pathé bioscopen heeft de Kinepolis niet, dus de optie om online films te verhuren is uitgesloten.

Bezoekers

Ondanks dat het in de hal van de bioscoop rustig is, zitten de zalen zo vol mogelijk. Zo af en toe gaat er een zaaldeur open waar vervolgens een stroom aan mensen uitkomt. De een zie je vol blijdschap richting de uitgang huppelen, terwijl de ander het laatste traantje van haar wang wegpinkt. ‘Ik vind het wel ongezelliger nu, omdat er door de 1,5 meter afstand minder mensen in de zaal zitten’ vertelt Anne- Marie Derksen als ze net uit de zaal van de nieuwe James Bondfilm ‘No Time To Die’ schuifelt. Normaal werkt ze overdag, maar ze is tóch met een vriendin naar de film gegaan. ‘We wilden iets leuks doen samen en het is zo koud buiten dat we dit wel geschikt vonden’ zegt ze met een glimlach op haar gezicht. Zij is in ieder geval blij dat ze, ook ondanks de wijziging in de programmering, nog gezellig van warme popcorn en een vermakelijke bioscoopfilm kan genieten.

Hieronder een reportage van Madelief Bakker

https://soundcloud.com/madelief-bakker-346961425/audio-kinepolis-bioscoop-mixdown?si=76f079cff03947e3a8e0c4bec657a318&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Cato Arends

Cato Arends is een upcoming journalist die bezig is haar kwaliteiten binnen dit vakgebied te ontdekken. Ze heeft een passie voor audio en video wat ze hoopt in de loop der jaren beter te ontwikkelen. Verder is ze een enthousiaste en nieuwsgierige meid waarvan je zeker weten veel leuke items kan verwachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *