Stichting maakt Klauterwoud rolstoelvriendelijk: ‘Willen niemand buitensluiten’

Stichting maakt Klauterwoud rolstoelvriendelijk: ‘Willen niemand buitensluiten’

Het Klauterwoud in natuurgebied de Broekpolder in Vlaardingen moet toegankelijk worden voor kinderen in een rolstoel. Dat vinden de gemeente Vlaardingen en stichting Klauterwoud, die deze maand begint met een onderhoudsbeurt om het speeleiland rolstoelvriendelijker te maken. “We willen niemand buitensluiten.”

De veerpont over de sloot, het amfitheater en het doolhof: stuk voor stuk mooie faciliteiten, schrijft de stichting Klauterwoud in een persbericht, maar absoluut onbegaanbaar voor kinderen die in een rolstoel zitten. Dat vindt de stichting, die het gebied beheert, vervelend, zegt bestuurslid Kees van der Windt. “Iedereen moet gebruik kunnen maken van deze voorzieningen. Voor deze kinderen moet het onprettig zijn om te zien dat vrienden en vriendinnen wel in het Klauterwoud kunnen spelen, maar zij niet. Dat moet anders.”

Daarom stapte eind vorig jaar de stichting naar de gemeente om het probleem aan te kaarten. “We zagen afgelopen maanden steeds meer kinderen in een rolstoel naar het Klauterwoud komen”, zegt Van der Windt. “Samen met de gemeente stelden we een aantal verbeterpunten op.”

Nieuwe veerpont

Zo komt er een nieuwe veerpont, die toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel. Daarnaast verbreedt een aannemer verschillende paden, zodat rolstoelgebruikers zich niet eerst “door een uitgebreid struikgewas moeten worstelen”.

De aannemer voert die punten vanaf komende weken uit. Als alles volgens plan verloopt, is de metamorfose begin van de zomer afgerond.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *