Buurtbewoners in actie voor speeltuin wijk Zebraspoor, Maarssen

Buurtbewoners in actie voor speeltuin wijk Zebraspoor, Maarssen

Tientallen bewoners van de wijk Zebraspoor in Maarssen trokken er afgelopen donderdag op uit om actie te voeren bij het gemeentehuis. Ze wachten namelijk al sinds de zomer op een nieuwe speeltuin midden in de wijk.

De buurt verenigde zich en probeerde met een speelse actie met kleurrijke spandoeken en muziek duidelijk te maken dat ze het wachten zat zijn. Ze overhandigde gezamenlijk de hand- en kleurtekeningen over aan de gemeente.

Toen de voormalige speeltuin in september werd weggehaald, beloofde de gemeente zo snel mogelijk een nieuwe speeltuin neer te zetten.  De bewoners werden uitgenodigd om suggesties en ideeën te leveren voor nieuwe speeltoestellen.  De bewoners stuurde tekeningen en foto’s op en wachtte enthousiast het resultaat af.

Dit liep anders dan verwacht. Er kwam niks terecht van de speeltuin. Iniatiefnemer Angelien Metselaar riep doormiddel van een pamflet haar buren op om in actie te komen. In dit pamflet liet ze weten dat het erg belangrijk is omdat de speeltuin juist nu in de coronatijd “de enige plek is waar we nog mogen samenkomen”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *