Hotel Raecks stelt kamers beschikbaar voor daklozen tijdens extreme vorstdagen

Hotel Raecks stelt kamers beschikbaar voor daklozen tijdens extreme vorstdagen

Tijdens deze extreem koude dagen hebben de daklozen in Haarlem het moeilijk. Hotel Raecks heeft hier een oplossing voor. Het hotel midden in de stad opent al haar twintig kamers en biedt hiermee onderdak voor daklozen tijdens deze winterse omstandigheden.

Tot en met maandag zijn Haarlemse daklozen 24 uur per dag welkom in hotel Raecks. Elke ochtend heeft het hotel ontbijt klaarstaan en samen met de gemeente wordt de beveiliging en zorgpersoneel geregeld. Bedrijfsleider Arend Kik kijkt hier erg naar uit. ‘’We zijn blij dat we in deze moeilijke tijden de helpende hand uit kunnen reiken. Nu hotels toch al weinig bezet worden, kunnen we de lege ruimtes goed gebruiken voor andere doeleinden. Het is mooi dat we zoiets kunnen doen.’’

Het is de tweede keer dat de gemeente Haarlem het hotel inschakelt voor dit soort projecten. In juni vorig jaar kwam de gemeente al eens langs bij het hotel voor extra opvang voor daklozen. Toen waren er vier economisch daklozen opgevangen in het hotel, waar met groot succes op wordt teruggekeken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *