Soesters blijven minstens een week met niet-opgehaald afval zitten

Soesters blijven minstens een week met niet-opgehaald afval zitten

Heel Nederland, dus ook Soest, heeft te maken met hevige, uitzonderlijke weersomstandigheden. Het winterse weer zorgt voor sneeuw -en ijspret, maar zorgt er ook voor dat veel wegen (bijna) onbegaanbaar zijn. Reiningsbedrijf Midden-Nederland (RMN) is door de uitzonderlijke verkeersomstandigheden niet in staat om deze week het afval op te halen volgens de Soester afvalkalender.

Volgens RMN wordt het strooizout niet goed genoeg ingereden. Dit komt door de aanzienlijke afname van weggebruikers als gevolg van de lockdown. Het zorgt voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Mede hierdoor heeft RMN besloten om de afvalinzamelingen in Soest tot minstens vrijdag 12 februari te schrappen; “De veiligheid van u en onze werknemers vinden wij het belangrijkst” laat een woordvoerder van RMN weten.

RMN hoopte dinsdag 9 februari te kunnen opstarten met het ophalen van GFT-afval, maar vanwege de vorst zat het afval vastgevroren in de containers. Dit zorgde voor moeilijkheden tijdens het legen van de containers. Gezien RMN de prioriteit gesteld heeft voor het legen van PMD-containers, is er besloten om de GFT-inzameling voor de rest van de week te laten vervallen in Soest. Er zal hiervoor ook geen inhaaldag komen. RMN is van plan om maandag 15 februari het inzamelen van afval te hervatten volgens de afvalkalender.

Alle recycling stations van het RMN, zoals ‘De Schans’ in Soest, zijn wel geopend. Bewoners van Soest kunnen hier eventueel het afval afleveren, mochten zij niet willen wachten tot het volgende ophaalmoment.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *