100-jarig jubileum EDO: “Grootse viering als het weer mag”

100-jarig jubileum EDO: “Grootse viering als het weer mag”

De Utrechtse voetbalvereniging u.c.s EDO viert aankomende maandag haar 100ste verjaardag. Een extra bijzondere aangelegenheid omdat de club, met haar 14 teams en 400 leden, in de afgelopen eeuw niet gefuseerd is. Vanwege de coronacrisis kan het jubileumseizoen echter niet volgens het originele plan doorgaan.

Sebas Dubbeldam (35), bestuurslid technische zaken, ziet het jubileum liever groots gevierd worden wanneer dit weer helemaal kan. Maar dat betekent niet dat er nu niets georganiseerd is. “Er zijn een aantal acties en activiteiten opgezet om het 100-jarig bestaan toch te vieren en de leden te blijven binden met de club, iets wat we in deze tijden heel belangrijk vinden,” aldus Dubbeldam.

Het bestuur verzamelt zich maandagmiddag (met de maatregelen in acht nemend) op de club, daarna worden er dinerboxen in de EDO-kleuren rondgebracht en vindt er ’s avonds een online pubquiz plaats. Ook konden leden een jubileumshirt ontwerpen. Uit die ontwerpen werd een winnaar gekozen wiens shirt vervolgens gekocht kon worden.

Wat er na de coronacrisis op de planning staat? “Als het weer mag, wordt het jubileum groots gevierd en zullen er elke maand activiteiten plaatsvinden,” vertelt Dubbeldam, “daar bewaren we nu het geld liever voor.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *