Drukte in de sportwinkels in Heerenveen en omstreken

Drukte in de sportwinkels in Heerenveen en omstreken

Natuurijs bij de Grote Wielen

Na een week lang vorst, kan er geschaatst worden op natuurijs. Mensen denken dan al gauw aan de Elfstedentocht, een schaatsmarathon of het NK op natuurijs. Iedereen wil schaatsen. De sportwinkels in en rond Heerenveen hebben het daarom erg druk. Mensen willen schaatsen kopen, slijpen of huren. 

Het schaatsen op natuurijs mag, dus alle schaatsen worden uit de kast gehaald en geslepen of nieuw gekocht. Het is bij de sportwinkels in Heerenveen en omstreken erg druk. Intersport de Leeuw, een sportwinkel gelegen in het centrum van Heerenveen, had het zo druk dat er geen tijd was voor een kort interview. Bij het bedrijf Haico Bouma in Oudehaske, een schaats- en skeelerwinkel in de buurt van Heerenveen is het druk. Medewerker Gretha Smit, medaille-winnares op de Olympische Winterspelen in 2002: “Er ligt natuurijs en daarom wordt er een hoop besteld. Nu in coronatijd is het bijna nergens mogelijk om binnen te schaatsen dus als er eenmaal natuurijs ligt wil iedereen het ijs op. In andere jaren, als er geen natuurijs is, worden er vrijwel geen schaatsen verkocht.”

Door de voorraad heen

Veel producten zijn al verkocht door de drukte van afgelopen week. “Momenteel zitten we bijna door onze voorraad heen. Zaterdagochtend kunnen wij weer nieuwe schaatsen ophalen bij de leverancier. Helaas heeft onze fabrikant ook niet meer de meest verkochte schoenmaten. Na dit weekend zal de rust vast terug keren, dan vriest het niet meer.”

Drukte

Op social media was afgelopen week al te zien hoe druk het was. Op vrijwel ieder dichtgevroren meer, zoals het Tjeukemeer, de Goingarijpsterpoelen en de Langweerderwielen werd geschaatst door jong en oud. De laatste keer dat het zo druk was? “Ik kan mij niet eens herinneren wanneer het voor het laatst zo druk was bij Haico Bouma”, zei Gretha Smit.

Corona maatregelen

De Rijksoverheid geeft aan dat het organiseren van toertochten en andere schaatswedstrijden niet zijn toegestaan. Daarnaast raad de overheid aan om je op het ijs te houden aan alle coronamaatregelen die op dit moment gelden. Dit houdt in dat je zo min mogelijk mensen ontmoet en de reisbewegingen beperkt. Je mag naar buiten met je eigen huishouden en met maximaal 1 persoon uit een ander huishouden, waarbij je continu anderhalve meter afstand houdt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *