Gemeente Utrecht wil drie restaurants openen als proeftest

Gemeente Utrecht wil drie restaurants openen als proeftest

De gemeente Utrecht wil drie restaurants openen om te kijken hoe de horeca weer veilig open kan gaan. Het ministerie van Economische Zaken laat weten dat ze nu nog geen groen licht geeft voor een Utrechtse proef. Het kan dus toch niet doorgaan, volgens hen is een proef voor restaurants onnodig.

Utrecht wil een restaurant met alleen zitplaatsen, een restaurant met een bar en een fastfoodrestaurant openen als proef. Voordat bezoekers naar binnen willen gaan, moeten ze een coronasneltest doen. Een paar dagen later doen ze opnieuw een test. Het plan is om personeel van de horecazaken elke vijf dagen te testen. Daarnaast dragen alle bezoekers en personeel een mondkapje.

Er moet nú goed nagedacht worden over een ‘intelligente heropening’ van de samenleving die aan de orde is zodra maatregelen weer wat versoepeld kunnen worden”, vertelt burgemeester Sharon Dijksma in een brief aan de gemeenteraad. Als er mogelijkheid is dat er meer open kan, zou Utrecht graag daar voorbereid op willen zijn. Nu dat het ministerie van Economische zaken laat weten het niet door te kunnen laten gaan, zoekt de gemeente Utrecht naar andere oplossingen. Welke dat zijn is nog niet duidelijk, vertelt een tegenwoordiger van de gemeente Utrecht. Ze willen graag dat de bewoners van Utrecht meer licht gaan zien aan het einde van de tunnel.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *