Molenwinkel verkoopt honderd kilo moppenmix per week

Molenwinkel verkoopt honderd kilo moppenmix per week

Zo’n honderd kilo’s moppenmix vliegt deze weken de deur uit bij de Aeolus Molenwinkel in Vlaardingen. De ijsmoppenmixen die de winkel sinds deze zomer verkoopt, ”vliegen op dit moment de deur uit”.

Het is al zo’n tachtig jaar een traditie als de Vlaardingervaart dichtvriest: schaatsers, veelal Westlanders, die in hele hordes over de Hoogstraat in Vlaardingen klunen om ijsmoppen, een kaneelkoekje met anijs,┬áte halen bij bakker Hazenberg. Door de coronacrisis verkoopt de bakker dit jaar geen ijsmoppen. Hij is bang dat het te druk wordt in zijn zaak en dat schaatsers daardoor de coronamaatregelen vergeten.

IJsmoppenliefhebbers hoeven hun favoriete koekje echter niet te missen. De Aeolus Molenwinkel, die op enkele honderden meters van de bakkerij is gevestigd, speelde -onbedoeld- in op de beslissing van bakker Hazenberg. Kees Dobbelstein, eigenaar van de molenwinkel, besloot afgelopen zomer al een moppenmix op de markt te brengen. “Zodat mensen zelf ijsmoppen kunnen maken, ook in de zomer”, zegt hij.”Toen wisten we nog niet dat het dit jaar zo koud zou worden en dat Hazenberg niet zou verkopen. Geluk bij een ongeluk.”

Mensen in de rij

Dobbelstein ziet dat de mensen letterlijk in de rij staan voor de mix, die 3,00 euro per pak kost. “We verkopen zo’n honderd kilo per week. Het aantal aanvragen is met zo’n 45 procent toegenomen sinds de vrieskou. Natuurlijk is het fijn dat mensen naar mij komen voor de mix, maar ik vind het, net als veel schaatsers, jammer dat er geen kant-en-klare ijsmoppen te koop zijn. Ik hoop dat Hazenberg volgend jaar gewoon weer ijsmoppen verkoopt. Dan zelf maar iets minder verkopen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *