Sociale huurders wooncomplex Pompenburg in actie tegen sloop in Rotterdam

Sociale huurders wooncomplex Pompenburg in actie tegen sloop in Rotterdam

Bewoners van wooncomplex Pompenburg in Rotterdam zijn afgelopen woensdag in protest gegaan tegen het plan van woningcorporatie Havensteder. De woningcorporatie heeft een plan om er in de plaats een hogere woontoren te plaatsen. Meer dan zeventig procent van de bewoners zijn het hier niet mee eens en zijn bang om op straat te belanden, volgens openrotterdam.

In een videonieuwsbericht van openrotterdam.nl kan gezien worden hoe bewoners buiten voor het complex samen zijn gekomen. Actievoerder Menno Janssen, die vaker opkomt voor woningsloop, ondersteunt en toespreekt de sociale huurders. Met dit protest willen de bewoners dat het gebouw in huidige staat blijft. Een van de bewoners is N. van Tol. Zij begrijpt niet waarom dit complex gesloopt moet worden voor een hoger gebouw. ‘Er staat hier toch genoeg hoog’, zegt van Tol vol onbegrip. Het gebouw zal 250 meter worden en naast nog twee torens van 150 meter. Voor realisatie van dit plan zal de Coolsingel 6, Hofplein 33 en dan het wooncomplex Pompenburg tegen de vlakte moeten, volgens het artikel van rijnmond.nl.

Danielle Rungs, van de communicatieafdeling van Havensteder, begrijpt de frustratie van bewoners.  ‘Voor deze mensen is het nog allemaal onzeker, want de plannen zijn nog niet permanent vast gesteld’, zegt Rungs. Havensteder gaat nog in overleg met de gemeente over het plan van de sloop. ‘Wij gaan nog in gesprek met de bewoners om ze de nodige informatie te geven, zodat er meer duidelijk komt bij de bewoners’, vertelt Rungs. Havensteder zal de huurders hulp aanbieden om een andere betaalbare huurwoning te vinden bij de start van de sloop.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *