Groningse kappers komen in actie tegen coronaregels

Groningse kappers komen in actie tegen coronaregels

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kapper om hulp en aandacht. Op donderdagavond 18 februari tussen 18.00 uur en 20.00 uur zullen alle kappers in hun gesloten salons het licht aandoen om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van de salons en voor...

Kapperszaken komen in actie op donderdag 18 februari. Ook in Groningen komen kappers in actie. De lichten in de kapperszaken gaan aan van 18:00 tot 20:00 uur zonder dat er iemand binnen is. Met de actie #lichtaanvoorhetuitgaat wil brancheorganisatie NCV aandacht vragen voor de nijpende situatie waarin de branche zich verkeerd. Het water staat vele ondernemers tot aan de lippen en de branche vindt dat zij te weinig financiële steun ontvangt vanuit de overheid. De branche pleit voor een snelle heropening.


Sinds 15 december is het uitvoeren van contactberoepen in Nederland verboden. Hier vallen ook de kappers onder. De sluiting duurt nu al ruim tien weken, langer dan tijdens de ‘intelligente’ lockdown in het voorjaar van 2020.

Groningen
Verschillende kapperszaken in Groningen hebben zich aangesloten bij de protestactie #lichtaanvoorhetuitgaat.  Jolanda Sekuur, eigenaresse van kapsalon de Hoofzaak doet mee aan het protest: “We willen op 3 maart onze zaken heropenen net als in onze buurlanden. De vergoedingen die we van de overheid ontvangen zijn te weinig om de vaste kosten van te betalen.” Sekuur had begrip voor de sluiting tijdens de eerste golf, maar ze was het niet eens met de tweede sluiting: “Wij hebben als branche laten zien dat we veilig kunnen knippen. Een bezoek aan een kapper is veiliger dan een bezoek aan de supermarkt.” 

Gemeente
De gemeente Groningen is op de hoogte van de protestactie vanuit de branche. In een reactie zegt een woordvoerder van de gemeente: “Protesteren mag, zolang de coronaregels maar gerespecteerd worden.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *