Bevrijdingspop Haarlem ook online in 2021

Bevrijdingspop Haarlem ook online in 2021

Vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen wordt ook Bevrijdingspop 2021 een online versie, heeft de organisatie bekend gemaakt. Nadat de editie van vorig jaar ook al online was, komt daar dit jaar geen verandering in.

De organisatie van Bevrijdingspop Haarlem heeft veel onderzocht naar mogelijkheden om het toch fysiek door te laten gaan. Zo is er gekeken naar een anderhalve meter festival, maar de routekaart van het kabinet laat het festival van 5 mei 2021 niet toe. Voor de voorzitter van Stichting Bevrijdingspop Haarlem, Bernt Schneiders, was het een duidelijk besluit. ”Hoe jammer we het ook vinden, maar we konden simpelweg niet anders. Artiesten zagen een kleinschalige versie niet zitten, maar met een online versie kunnen we wel iets moois neerzetten.”

Ook wordt er gekeken naar samenwerking met andere festivals. ”We willen op meerdere plekken in Haarlem live optredens opnemen. Ook willen we optredens gezamenlijk organiseren met andere festivals, waarschijnlijk zal de content voor 75% Haarlems zijn en zal zo’n 25% gezamenlijk zijn.”

Het programma van Bevrijdingspop 2021 wordt nog bekend gemaakt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *