Dolle taartjes Breukelen opent zijn deuren

Dolle taartjes Breukelen opent zijn deuren

De 22-jarige Dana Dolman opende maandag 1 maart de deuren van Dolle Taartjes. Haar droom komt uit: een winkel waar ze haar zelf gebakken creaties kan verkopen. Vol trots knipt ze samen met haar moeder het lintje voor de deur door.

De Breukelse Dana Dolman startte in 2016 met haar taartenbedrijf. Vanaf thuis bakte ze op bestelling. Na een aantal jaar was ze klaar om de volgende stap te zetten. Samen met haar moeder Claudia Padovano  kocht ze het winkelpand. “Het huis werd veel te klein en ze kreeg het alleen maar drukker, toen dit op haar pad kwam zijn we er meteen voor gegaan” vertelt Claudia.

Dana’s winkel is een modern, grijs geschilderd gebouw en staat naast de Aldi. Een gunstige plek dus, met al die passerende mensen. De winkel van binnen is ruimtelijk en uitnodigend ingericht. In de winkel ben je omringd met koelingen vol zoete kunstwerken.

Naast taarten en andere lekkernijen, verkoopt Dana ook losse thee en koffiebonen in haar winkel. In de toekomst zou ze nog een stapje verder willen: “Ik wil er heel graag nog een tearoom bij waar de mensen koffie en thee kunnen drinken met een gebakje erbij”.

Dana is de bedenker van het streekproduct “de Vechtse Kano”,  haar specialiteit is sinds 2018 exclusief te bij haar te verkijgen. Ze benoemt dat dit streekproduct symbool staat voor de gemeente: “Stichtse Vecht wordt verbonden door de Vecht. Met een liefdevolle stroom bezoekt hij Maarssen, Breukelen en Loenen.”  legt ze uit “De Vechtse Kano brengt iedereen uit de – voorheen gescheiden – gemeenten samen. En wanneer je een hap neemt van het mooie gebak, word je verrast door de samenhangende smaak die de gemeente nu samen heeft. De krachtige smaak van de framboos staat sterk tegenover de verrassing van de zoete witte chocolade, omhuld en vastgehouden door de kanokoek.” benoemt Dana. “Samen staan we sterker en dat proef je!”  De Vechtse Kano’s liggen trots vooraan in de vitrine.

De eerste dag beviel volgens moeder en dochter erg goed. “Het is precies hoe ik het voor me zag, een eigen winkel is altijd een grote droom geweest voor me” zegt Dana glunderend. Haar eerste dag is druk en chaotisch, want veel Breukelaars brengen een bezoekje aan haar winkel.

Dana maakt zich niet veel zorgen over de invloed van de coronacrisis. “Toen ik alles nog vanuit huis deed had ik het ook al heel druk en bleven mijn klanten, ondanks corona, toch dingen bestellen en ophalen. In mijn geval werd het alleen maar drukker”.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *