Stijgend drankprobleem in Bokkefort door avondklok

Stijgend drankprobleem in Bokkefort door avondklok

Jongeren in Bokkefort krijgen het steeds moeilijker door de coronacrisis. Ze zien in drank een uitweg om de gedachten even te verzetten. Ze houden het simpelweg niet meer vol en dat is volgens hen te danken aan de avondklok. Toen er vorige week duidelijk werd dat deze avondklok werd verlengd zakte de moed nog verder in de schoenen en grepen zij steeds meer naar de fles.

 

In Bokkefort lijkt de maat vol. De meeste jongeren zijn helemaal klaar met de maatregelen rondom corona. De wijk is maar weinig vol en van gezelligheid is geen sprake. Volgens Jordy Duijn (19) is drank voor hem ook een soort uitweg geworden:” Toen die avondklok alsnog doorging was voor ons (jongeren in Bokkefort) de maat vol”. Wij leven zowat op straat en dat wordt ons in één klap afgenomen.  Ik dronk eigenlijk amper, maar door deze gebeurtenis ben ik een soort alcoholist geworden”, zegt hij gekscherend”. Bokkefort staat bekend om de jeugd die met name in de avond samenkwam. Voor hen is de avondklok dus als een bom gekomen. 

Hoe denken de oudere bewoners over dit probleem? Een interessante vraag die tot verschillende antwoorden leidde.. Omstander Harrie Janssen geeft de jongeren groot gelijk:” Het is toch onvoorstelbaar dat die lui daarboven onze wijk slopen. ”Dat die jongens daardoor extra naar de fles grijpen is toch niet zo gek?” Er ontstond een interessante discussie met een andere omstander die daar lijnrecht tegenover stond. Volgens André Willems moesten ze zich niet zo aanstellen:” We moeten deze tijd samen doorkomen. ” Als iedereen even zijn tanden op elkaar zet krijgt ook onze wijk weer alle vrijheid terug”.  Deze discussie ging nog even verder en uiteindelijk vonden ze elkaar in het gesprek. André snapt de frustratie en ook hij hoopt op snelle versoepelingen zodat zijn wijk weer lekker gaat leven.

Zo heeft iedereen zijn eigen mening over de situatie, maar wat is de oplossing voor dit probleem? De jongeren eisen eigenlijk opheffing van de avondklok wat een beetje onrealistisch lijkt. De omstanders hadden hier soms een andere mening over. Zo is het een probleem dat lastig opgelost kan worden.  Het wordt hoe dan een interessante periode in Bokkefort.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *