Nederlanders veroorzaken file bij tankstations in Duitsland

Nederlanders veroorzaken file bij tankstations in Duitsland

Vanaf Dinsdag is het niet meer mogelijk om als Nederlanders de Duitse over te steken tenzij je een negatieve coronatest hebt gedaan. Dit zorgde ervoor dat veel Nederlandse de tank nog snel even goedkoop vol te laten lopen.

In Elten zijn 2 tankstations net over de grens van Nederland. Bij tankstation Aral stond een enorme file al vanaf de afrit op de snelweg stond het al vol. Sommige automobilisten zijn het wachten zó zat dat ze keren óp de weg om terug naar huis te gaan. Stephanie de Jong uit Lobith vertelt ‘normaal tank ik altijd hier want het is veel goedkoper, daarom doe ik mijn tank nog een keer helemaal vol’. De benzine is daar ongeveer 20 cent per liter goedkoper dan in Nederland.

Een onbekende Nederlander kijkt verbaasd naar de lange rij van auto’s op de Beeker Strasse in Elten. Hij is zelf ook van plan zijn wagen snel en goedkoop vol te gooien, maar besluit bij het zien van de file uiteindelijk toch alleen maar sigaretten te halen.

Op dit moment is Nederland nog geclassificeerd als een ‘normale’ gevarenzone, wat betekent dat Nederlanders pas na 48 uur in Duitsland een negatief testresultaat kunnen laten zien. Er zijn geen strikte grenscontrolemaatregelen. Mensen moeten zich wel online aanmelden voor reizen, en de Duitse politie kan het ter inspectie aan de kant leggen. Maar gisteren heeft Duitsland vanwege het grote aantal coronabesmettingen Nederland aangewezen als hoog risicogebied. Daarom moeten de Nederlanders dus vanaf morgen kunnen aantonen dat ze negatief zijn. Er is wel een uitzondering voor grenswerkers.Helaas is dat nu niet meer zo en zijn Nederlands als tanktoerisme niet meer welkom.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *