Paasweekend bij Buitenplaats Doornburgh

Paasweekend bij Buitenplaats Doornburgh

Dit paasweekend verzorgde Buitenplaats Doornburgh en restaurant DeZusters een alternatief op de normaal gesproken paasviering. Door de corona maatregelen zijn het restaurant en museum gesloten voor bezoekers. De buitenplaats is gelukkig wel geopend voor buurtbewoners en recreanten om te wandelen en de dieren te bezoeken. Buitenplaats Doornburgh stond dit hele weekend in teken van de Pasen.

Het sprookjesachtige parkbos, net buiten Maarssen-Dorp, is op eerste Paasdag flink gevuld met wandelaars. Ondanks het iets wat treurige weer, proef je de lente in parkbos Doornburgh. De lammetjes en biggetjes lopen door de wei en de magnolia bomen staan in volle bloei. Het restaurant deelt de bestelde paasboxen uit en het koffiekraampje verkoopt versgebakken taartjes. Het perfecte recept voor een paasuitje.

Het terrein van de Buitenplaats bestaat uit een 17-eeuws landhuis en een voormalig klooster, dat nu fungeert als het restaurant DeZusters. Daar omheen ligt het bos en een grote weide omringd met vijvers. De combinatie van natuur, geschiedenis en een eigentijdse keuken zorgt voor een unieke ervaring.

Emma Heutink, medewerkster van het restaurant, vertelt over de paasboxen: “We verkopen dit paasweekend brunch boxen met een aantal verschillende gerechtjes erin. Het idee is dat mensen uit de omgeving een brunch box konden bestellen en deze dan in het park op kunnen eten.” Op deze manier hoopt het park dat mensen toch Pasen komen vieren. Dat lukt goed. “We waren binnen de kortste keren helemaal uitverkocht dus daar zijn we erg tevreden over.” vult Emma aan.

Het park is vrij groot en veelzijdig. De organisatie helpt de wandelaars op weg door een wandelroute uit te stippelen. “We hebben een wandelkaart gemaakt met leuke plekjes om te zien: zoals de kippen, lammetjes en varkentjes. Ook staan er leuke plekjes op waar deze mensen met de brunch box kunnen picknicken.”`noemt Emma.

Door de coronacrisis heerst er een grote wandelwoede onder de Nederlanders. Veel mensen maken een ommetje aangezien het één van de weinige activiteiten is dat niet beperkt wordt door corona maatregelen. Boudewijn Fokker brengt ook vandaag zijn paasweekend door in park Doornburgh. “De brunch was heerlijk” benoemt hij. “Het buitenhuis verzorgt op deze manier een leuk paas activiteit voor ons wandelaars.” Ook wandelaar Gerda Zaalberg is na afloop van haar bezoek aan het park erg enthousiast: “Lente, leuke jonge dieren, ontluikende planten.. geweldig.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *