Haarlemse Horeca Academie moet toekomstig personeelstekort voorkomen

Haarlemse Horeca Academie moet toekomstig personeelstekort voorkomen

Maandenlang is de Haarlemse horeca dicht. Voor de coronacrisis waren ruim 6.000 mensen werkzaam in de Haarlemse horecasector. Een derde van de horecaondernemers gaat er van uit dat het lastig wordt om personeel te vinden als de crisis voorbij is. Om dit toekomstige personeelstekort op te vangen en alle mensen van dienst te kunnen zijn , is de Haarlemse Horeca Academie opgericht. 

De Koninklijke Horeca Nederland vreest voor een personeelstekort als de horeca weer open gaat. Uit dit onderzoek blijkt dat 58% van van de horecaondernemers door heel Nederland nu minder werknemers in dienst hebben dan voor de coronacrisis. Al deze horecaondernemers zijn ook bang voor een toekomstig personeelstekort. Veel ondernemers zijn nu al aan het zoeken naar meer personeel. ”We moeten op de toekomst inspelen. Ik moet meer personeel vinden want het wordt heel druk” zegt Hildo Makkes van der Deijl van restaurant Proeflokaal in Den Uiver.

Nieuwe mogelijkheden

Samen met Haarlemse horecabedrijven Zuidam, IJssalon Tante Saar, Proeflokaal in Den Uiver en loopbaanontwikkelingsplatform De Kansacademie, heeft van der Deijl de Haarlemse Horeca Academie begin dit jaar opgericht. Op dit platform kunnen mensen uit de horeca elkaar vinden. ”Niet iedereen is geschikt voor dezelfde baan. Het varieert van sterrenrestaurants tot buurtcafés, daar wordt naar gekeken.” Voor mensen die de overstap naar de horeca willen maken, zijn er opleidingen op het platform te vinden. ”Er kunnen verschillende certificaten als sociale hygiëne behaald worden om mensen te helpen met eerste cursussen. Ook voor mensen die al in de horeca zitten en iets anders willen zijn er mogelijkheden. Zo spelen we in op personeel wat jaren aan de slag kan.” Volgens Makkes van der Deijl is dit platform nodig. ”De communicatie op het gebied van horeca tussen het UWV, de gemeente en opleidingsinstituten kan en moet beter. Hopelijk kunnen wij hen ondersteunen en komen meer mensen werken in de horeca.”

Veranderingen

Veel ervaren horecamedewerkers hebben door de crisis ander werk gevonden. Het UWV heeft berekend dat het aantal horecabanen tussen 2019 en april 2021 met 60 procent is afgenomen. Erik Stam, arbeidsadviseur bij het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen), zegt dat er veel veranderd op dit gebied. ”Veel mensen kijken in deze periode naar ander werk en overwegen een carrièreswitch te maken.” Ook ziet Stam mogelijkheden voor nieuw personeel. ”In ons register staan nog steeds veel mensen ingeschreven, zowel koks als voor in de bediening. Horecawerkgevers kunnen altijd bij ons terecht zodat wij kunnen kijken of we ze kunnen helpen bij het vinden van nieuw personeel. Dit is alleen geen garantie.”

Een van deze ervaren horecamedewerkers is Richard van der Splinter. Hij heeft 22 jaar gewerkt als barman, maar nu is hij bezig als zorgmedewerker. ”Ik vond het een lastige keuze. Ik zat hier al lang over na te denken. Nadat ik in de eerste lockdown al eens had meegedraaid in de zorg, beviel me dit enorm en heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt.” Van de Splintere snapt de zorgen van beide kanten. ”Veel werknemers in de horeca doen het als bijbaantje. Maar wij die het als vaste baan hebben, gaan toch verder kijken. We kunnen niet zo lang zonder werk zitten en er is genoeg te doen buiten de horeca. Ik hoor van meerdere mensen dat ze dit ook willen doen, maar ik snap dat de ondernemers dit liever niet hebben en zich flink zorgen maken.”

Goede moed

Van der Deijl houdt goede moed. ”Ik denk dat door dit platform er meer mensen de overstap maken naar de horeca. Er komen veel banen vrij doordat er veel weg gaan, maar het liefste hadden we hen natuurlijk gehouden. Dit zijn lastige tijden voor zowel ondernemers als voor de werknemers, ik snap dat veel mensen kijken naar een andere baan. Met dit platform zetten we in ieder geval een goede eerste stap en hopelijk wordt dit steeds groter.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *