Column: Uitgaan voor een experiment

Column: Uitgaan voor een experiment

De evenementenbranche kreeg afgelopen februari groen licht om pilot events en test evenementen te organiseren. Doormiddel van de zogeheten Fieldlabs, testen onderzoekers hoe verschillende evenementen in de toekomst veilig en verantwoord kunnen worden. Zo vond er op 15 februari een groot congres plaats in het Beatrix Theater. Er was maar liefst 500 man welkom om over de toekomst van de zakelijke evenementenbranche te praten. Het is moeilijk om voor te stellen, zo’n groot aantal mensen bij elkaar.

Voor velen klinkt dit als muziek in de oren. Een kroeg, festival of voetbalwedstrijd bezoeken in ruil voor een negatieve testuitslag. Ik ben wat sceptischer dan de enthousiastelingen op social media en de mensen in mijn omgeving. Het testen vind ik al een vrij onprettige ervaring op zich. Je moet geluk hebben als je ergens binnen een straal van 20 km bij je huis vandaan terecht kan, laat staan op een gewenst tijdstip. Dan de daadwerkelijke test: naar mijn ervaring pijnlijk en onwennig. Ontzettend logisch, zo werkt het nou eenmaal. Maar is dat het elk weekend waard?

Daarnaast spookt het idee door mijn hoofd dat het gaan naar een feestje in de nabije toekomst al zijn spontaniteit zal verliezen. De eens “ik ga even naar de kroeg” wordt afhankelijk van een corona test, die 48 uur voor het kroegbezoek al afgenomen moet worden. Een erg berekend biertje dus. En dan nog voor te stellen dat je al die moeite hebt genomen om in een halfleeg café te zitten. Zitten ja, niet staan.

Het houden van pilotevents is voor de wetenschap ongetwijfeld  erg belangrijk. Hoe kan een grootschalig evenement tijdens dit tijdperk toch op een veilige manier plaatsvinden? Absoluut doormiddel van onderzoek en proefevents. Ik sluit alleen volledig uit dat ik onderdeel wordt van zo’n proef. Ik wacht geduldig af tot ik gewoon weer in een volle kroeg mag staan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *