Mooi weer zorgt voor drukte in Vondelpark

Mooi weer zorgt voor drukte in Vondelpark

Supermooi weer zorgde voor enorme drukte bij parken. Dat was toevallig het geval op 31 maart in het Vondelpark. Het was 21 graden waardoor veel jongeren buiten te vinden waren, vele van ze waren in het park en dat zorgde ervoor dat de politie erbij werd betrokken aan het begin van de avond.

Vondelpark is bekend als één van de grootste parken in Amsterdam dat ongeveer dicht bij de stad aanligt. Afgelopen 31 maart rond de middag was het weer zover, dat alle jongeren ondanks deze corona-pandemie in het park waren. Eenmaal aangekomen in het park was het al superdruk. Danny was één van de mensen die lachgas-tanks en ballonnen verkocht in het park, wat eigenlijk niet mag.  “Geef me ook eens een ballon” hoorde ik iemand schreeuwen. Het park was vol met lachgas-tanks, en elk groepje had wel een lachgas-tank bij zich.

Rond half 5 ‘s middags, waren er meer jongeren in het park aangekomen waardoor de anderhalve meter niet van toepassing was. Het was zo druk dat het leek alsof er een festival werd gehouden. Bijna iedereen hadden speakers meegenomen, maar geen mondkapjes op, en je hoorde verschillende soorten muziek rond het park.

Rond 6 uur zag ik politieauto’s staan. Er was toen nog niks aan de hand, maar iedereen in het park wist dat de politie vroeg of laat actie zouden ondernemen. “Jongens, kom we gaan weg. Ik denk dat de politie ons gaat wegsturen en het is veelste druk”, zegt een dame genaamd Cheyenne die 2 speakers in haar handen vast hield. ” Volgens mij gaat zo iedereen beginnen met rennen als de politie achter ons aan komt”.

10 minuten later begon de politie actie te ondernemen en kon je zien dat alle jongeren richting de uitgang van het park begon te rennen. De dag was beëindigd met een chaos maar dat was ook het moment waar de jongeren het meest van hebben genoten, het wegrennen uit het park terwijl de politie achter ze aan zitten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *