Buitenbad de Heerenduinen open voor Velsenaren

Buitenbad de Heerenduinen open voor Velsenaren

Vanaf afgelopen maandag is het buitenbad van de Heerenduinen in IJmuiden weer open. Normaal gesproken gaan de buitenzwembaden over een maand pas open. Het buitenbad is alleen open voor mensen uit de regio Velsen. Ondanks het slechte weer wordt er vol op gebruik van gemaakt, maar wel onder strenge coronavoorwaarden. 

Normaal gesproken gaan de buitenbaden pas in mei open. Doordat de binnenbaden voor alsnog gesloten blijven, heeft de Heerenduinen haar buitenbad geopend voor recreatief zwemmen. Medewerkster Anette Oostwouder is onder de indruk van het aantal reserveringen. ”Vooral met dit slechte weer deze week had ik geen drukte verwacht, maar alleen voor vandaag al staan er 19 reserveringen. Het zijn echt helden om met dit weer buiten te zwemmen.”

Om deze toeloop in goede banen te leiden, heeft de Heerenduinen genoeg maatregelen genomen ter bescherming tegen het virus. Zo waren er maximaal zes mensen aan het zwemmen in tijdssloten van drie kwartier. Het buitenbad is alleen open voor mensen uit de regio Velsen. ”Om te checken of mensen uit Velsen komen, vragen we bij de receptie naar adressen.” vertelt Oostwouder voor de deur van het zwembad. Zo werd er iemand geweigerd die niet uit de regio Velsen kwam.

Ook zijn er genoeg andere maatregelen. Zo staat er desinfecterende gel bij de receptie en zijn de kleedkamers en kleedhokjes, toiletten en douches gesloten voor gebruik. Met lijnen en pijlen zijn looproutes aangegeven om contact te vermijden. Zwemmers mogen alleen baantjes trekken in bepaalde banen, aangegeven met drijvende lijnen. Er mag per persoon maximaal twee keer per week gezwommen worden. ”Er wordt iedereen aangeraden om de zwemkleding thuis alvast aan te trekken. Zo vermijden we onnodige risico’s.” zegt Oostwouder. Zwemmers die klaar waren kleedden zich om buiten naast het zwembad, ook al sneeuwde het.

Zwemmers zijn blij 

Zwemmers uit de regio Velsen zijn blij dat ze eindelijk weer het water in kunnen. Zo is Ad uit Velsen ook erg blij met de opening. ”Eindelijk kunnen wij fanatiekelingen weer lekker het water in. De wind en de sneeuw maakt het af en toe koud, maar doordat het water 21 graden is, vind ik het prima te doen. En we hebben de luxe van een eigen baan.” vertelt hij lachend.

De binnenbaden van de Heerenduinen blijven voor alsnog tot en met 20 april uitsluitend geopend voor zwemlessen. Oostwouder hoopt op een snelle verandering. ”Voorlopig moeten de recreatieve zwemmers het doen met het buitenbad. Laten we hopen dat alle baden binnenkort open zijn voor iedereen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *