De toenemende populariteit van Cryptohandel onder Utrechtse studenten

De toenemende populariteit van Cryptohandel onder Utrechtse studenten

Cryptohandel, een koud kunstje waarbij het de bedoeling is om op het juiste moment te handelen om winst te maken. De opkomst van verschillende Crypto-trading apps zoals Bitvavo, hebben jongeren dichterbij cryptohandel gebracht. Welke cryptoapps gebruiken jongeren? En waar halen zij de benodigde informatie vandaan?

In 2007, kon men nog pizza’s kopen met cryptomunten. Wat toentertijd wellicht een goed idee leek, is nu wel een hele dure pizza geworden. Één bitcoin bedraagt namelijk vandaag der dag rond de 32,5 duizend euro.

Student aan de Utrechtse Universiteit Chris-Jan (21) maakte voor het eerst in 2017 een account op een crypto-app. De coins Binance en Kucoin waren toentertijd erg aantrekkelijk, omdat ze regelmatig in waarde omhoogschoten. Hoe Chris-Jan nou echt in aanraking gekomen is met Crypto, weet hij niet precies meer. “Bitcoin kwam in 2017 redelijk vaak in het nieuws, dus ik gok dat daar mijn interesse is begonnen” vertelt hij.

Niek (22) is al enige tijd bezig geweest met reguliere aandelen, maar is sinds kort ook actief op de cryptomarkt. “Ik gebruik de Giro app voor mijn reguliere aandelen. Een nadeel hiervan is dat de transactiekosten aanzienlijk hoger zijn dan bij cryptoapps zoals Binance” zegt Niek.

Dat klinkt aantrekkelijk; slapend rijk worden door te handelen in cryptomunten. Als student zijnde kun je immers wel een extra zakcentje gebruiken. Maar waar haal je als student die net komt kijken je informatie vandaan? Chris-Jan en Niek zeggen vooral de benodigde ‘crypto-kennis’ op te doen via Youtube. Het kanaal ‘Young And Investing’ van de Belgische Quinten is met 115 duizend abonnees een van de grootste kanalen op YouTube dat jongeren tips geeft over het investeren op de cryptomarkt.

Bart (20) studeert informatiekunde in Utrecht, en is vervend cryptobelegger. Hij gebruikt de cryptoapps Binance en Bitmax. Hij is gefascineerd met de techniek achter de cryptomarkt: “Ik heb het gevoel dat crypto nog niet super mainstream is, al begint dat het wel te worden. Doordat het nog niet zo mainstream is, valt er een hoop geld in te verdienen. Ook vind ik de snelheid van de techniek erg interessant” vertelt hij. Buiten de positieve kanten van cryptohandel, wijst Bart ook op de risico’s; “Ik zou jongeren enkel aanraden om geld te investeren wat ze kunnen missen. Zo raak je niet in paniek als het even slecht gaat op de cryptomarkt”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *