Vijf cafés krijgen de kans om vier dagen open te gaan in Utrecht

Vijf cafés krijgen de kans om vier dagen open te gaan in Utrecht

Bier drinken met je vrienden in een café? Vanaf 14 april in Utrecht kan dat een paar dagen. Er worden vijf eetgelegenheden gedurende vier dagen geopend. Dit is een test om te zien hoe mensen zich in cafés gedragen. De inschrijving start vanmiddag om 2 uur.

Vijf cafés in het centrum van Utrecht zijn geselecteerd om mee te doen. Een daarvan is café Hofman in het Janskerkhof. Assistent-manager Anouk zei: “We willen heel graag nog een paar dagen gasten ontvangen.” “Natuurlijk openen we hem liever weer helemaal’’. Deze week gaan ze overleggen met GGD hoe ze precies te werk gaan.

Maar we zijn er nog niet. Gasten dienen een tijdslot te reserveren voor de vier proefperiodes. “Het café biedt plaats aan maximaal 50 gasten tegelijk, afhankelijk van de grootte van het café. Het is niet duidelijk hoeveel gasten we tegelijkertijd kunnen huisvesten. We onderzoeken nu hoe we dit nauwkeurig kunnen organiseren. Je hoeft niet uit dezelfde familie te komen om samen bier te drinken. “We laten vier mensen aan tafel zitten en die zullen van tevoren aangeven of het een gezin is. Zo niet, dan is de regel van 1,5 meter afstand aanhouden nog de norm’’. Vertelt Anouk.

Er zijn enkele regels voor shoppers. Het doel hiervan is bijvoorbeeld om in een aangewezen positie te laten zitten en een masker te dragen wanneer je naar het toilet moet. U krijgt van tevoren een eindtijd toegewezen. “Het kan anderhalf uur, twee of drie uur duren, elk café is anders. We willen voorkomen dat mensen tegelijkertijd in- en uitgaan”, aldus Anouk.

Het café is geopend van 14 april 12.00 uur (woensdag) tot 17 april (zaterdag) en de openingstijden zijn ongeveer kwart voor tien, dus alle bezoekers kunnen vóór de avondklok naar huis. “We hebben veel telefoontjes gekregen van mensen die een tafel willen reserveren, wat ons hoop geeft dat de horeca weer open gaat.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *