Het kabinet overweegt versoepelingen vanaf 21 april.

Het kabinet overweegt versoepelingen vanaf 21 april.

Haagse bronnen melden bij de politieke redactie van RTL Nieuws dat er een versoepelingsplan wordt voorgelegd aan het OMT. Als de cijfers het toelaten wil het kabinet vanaf 21 april de winkels en terrassen weer openen, de bezoekregeling aanpassen en de avondklok afschaffen.

Half april zijn restaurants, cafés en kroegen al ongeveer zes maanden gesloten en winkels al sinds medio december. Iedere persconferentie wachten menig wat horecaeigenaren op het verlossende woord van het kabinet. Veel zaken zijn failliet gegaan tijdens de lockdown en andere weten nog maar net hun hoofd boven water te houden.

Ik spreek de eigenaar van Strandclub Witsand in Noordwijk hierover, hij geeft aan dat hij hoopt op versoepelingen maar vreest voor te hoge besmettingscijfers waardoor de versoepelingen toch uitgesteld worden. Hij zegt het volgende: “Ik heb te vaak gehoord dat er pas versoepelingen kunnen plaatsvinden als de cijfers flink gedaald zijn en ik denk dat we met de huidige cijfers echt nog even moeten wachten”.

Kijkend naar het aantal besmettingen zitten we nog erg hoog, ruim 5000 per dag. Wel is er een daling van zeven procent te zien de afgelopen tijd en schuilt er misschien wat hoop op verbetering. Er ligt een openingsplan klaar om stapsgewijs van de huidige maatregelen af te stappen, deze houdt in dat eerst buiten alles geopend moet worden, buiten is er ten slotte een minder grote kans op besmettingen.

Het doel van dit openingsplan is om de zomer in te gaan zonder strenge coronamaatregelen. Wel gelden dan nog steeds de basismaatregelen, denk aan handen wassen, ten alle tijden afstand houden en thuisblijven bij klachten. Dit zou betekenen dat we, als alles verloopt volgens plan, deze zomer hopelijk in het zonnetje met een wijntje op het terras kunnen zitten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *