Bevallen in coronatijd

Bevallen in coronatijd

Niks is hetzelfde tegenwoordig. Ook bevallen gaat anders als normaal. Voor Rosa Berens (23) alsnog een prachtige ervaring. Zij beviel afgelopen week van een kind in het Bronovo en deed dat helemaal alleen. Er mocht door corona immers niemand bij zijn.

Bevallen is normaal gesproken al geen pretje , maar hoe is dat in coronatijd? Niemand om je heen behalve je vriend en wanneer je klaar bent kun je alleen maar videobellen. Voor Rosa alsnog een ervaring om nooit te vergeten. ” Ik vind dit misschien wel nog specialer. Ik heb het voor mijn gevoel helemaal zelf gedaan en dat maakt me trots. Natuurlijk was het wel lastig dat mijn ouders er niet bij konden zijn , maar het is gewoon even niet anders”.

Voor Rosa dus een onvergetelijke ervaring die ze haar nooit meer afpakken. Het proces ernaartoe verliep voor haar wel vervelend. Door de corona konden er amper afspraken worden gemaakt voor onderzoeken en dat bezorgde haar soms wel kopzorgen.” Je wilt gewoon weten of het kindje gezond is en dit proces liep flinke vertraging op. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen”.  De moeder van Rosa was wat minder enthousiast over deze gang van zaken.” Dit was wel het moeilijkste wat ik in me leven heb moeten doen. Me dochter loslaten en haar niet kunnen helpen. Ik ben natuurlijk ongelofelijk trots , maar het videobellen was voor mij wel heel erg moeilijk. Gelukkig heb ik haar snel kunnen zien”.

Aad De Jong, arts op het Bronovo vindt de gang van zaken ook niet altijd even makkelijk. Hij hoopt dat dit snel anders kan , omdat bevallen een magisch moment is en volgens hem moet je dat met je naasten kunnen beleven.” Dit is somber maar het is niet anders. Gelukkig hebben we geweldige artsen die de rol van moeder proberen over te nemen. Uiteindelijk loopt het goed af , maar ook wij verlangen naar de goede oude tijd natuurlijk”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *