Thuis naar de bioscoop met Pathé

Thuis naar de bioscoop met Pathé

Op dinsdag 20 april is er een persconferentie geweest en moesten de bioscoop liefhebbers weer teleurgesteld worden. Tijdens de persconferentie zijn er een aantal versoepelingen aangekondigd maar nog niet voor de doorstroom locaties die binnen zijn. Toch komt Pathé met een oplossing voor hun abonnementhouders.

 Op jaarbasis gaan er veel mensen naar de bioscoop. Dit geld ook voor Sodaba Paryan (20), zij heeft zelfs een abonnement op de bioscoop Pathé. Nu de bioscopen als sinds oktober dicht zijn, zijn alle abonnementen van Pathé op pauze gezet. Toch worden er zo nu en dan online evenementen georganiseerd voor de Pathé unlimited abonnementhouders. De unlimited members zijn erg blij met de evenementen die worden gehouden zo zegt Sodaba “Ik heb op dit moment super weinig te doen en ben blij dat er dit soort dingen worden georganiseerd.

Dit is de tweede keer dat Pathé een online event organiseert. Zij sturen naar alle abonnement houders een week van ter voren een mail om te laten weten op welke dag en welk tijdstip het gehouden worden, in dit geval vond het plaats op woensdag 21 april om 20:00. Ook staat er in de mail welke film er wordt gekeken. De film die gekeken werd heet Antebellum. Op woensdag heeft iedereen een mail gekregen met een code die was in te vullen op de Pathé-thuis site en dan kon iedereen tegelijk de film om 20:00 starten.

Na het kijken van de film was er een livestream waar er vragen gesteld konden worden over de film, er waren hier meerdere film experts aanwezig. De livestream was te bekijken in de unlimited community op facebook en deze begon om 21:45.

Er werden door de bezoekers veel verschillende vragen gesteld. Tim stelde bijvoorbeeld de vraag “is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal?” Mike stelde de vraag “hoe was het voor de acteurs om in twee verschillende tijdperken te filmen?” Een andere interessante vraag werd gesteld door Janine en de vraag was “wanneer de film was opgenomen in verband met corona?” Een van de film experts, Hans reageerde hier op “de film is opgenomen voordat er spraken was voor corona, wel is de film technisch in elkaar gezet tijdens Covid-19, en was er hierdoor vertraging met het uitbrengen”

Pathé is al langere tijd bezig om alternatieve te verzinnen om toch mensen te laten genieten van de bioscoop. Toch kunnen zij niks anders dan deze online evenementen organiseren. Pathé Leidsche Rijn heeft zelf een rooftop cinema, dit is dus buiten. Hier mogen zij helaas ook geen gebruik van maken. Een van de medewerkers van Pathé Henriëtte geeft ook aan “ik mis de sfeer van de mensen die een leuke film hebben gezien en hier dan erg blij van kunnen worden.” Ook zij hoopt net zoals de rest van Nederland dat ook de bioscopen snel weer open mogen. Totdat dit van toepassing is zal Pathé zijn best doen om leuke online evenementen te organiseren voor hun leden.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *