Soester vakantiepark ‘het Duynparc’ verdubbeld nagenoeg haar capaciteit

Soester vakantiepark ‘het Duynparc’ verdubbeld nagenoeg haar capaciteit

Het Soester vakantiepark het Duynparc is bezig om haar capaciteit nagenoeg te verdubbelen. Het park staat bekend om haar natuurrijke omgeving en is daarom zeer populair bij natuurliefhebbers uit het binnen -/en buitenland. Door de al langer spelende toenemende vraag naar kort of langdurig verblijf, is de uitbreiding van het vakantiepark geen onverwachtse zet. “Toen Joris en ik het Duynparc tweeënhalf jaar geleden overnamen, lag er al een bestemmingsplan op tafel. We zijn meteen begonnen met bouwen.”

Vakantiepark het Duynparc, wat zich in het hogere segment bevindt, ligt aan de rand van Soest. Door de gunstige ligging is er voor ieder wat wils. De gasten van het park zijn binnen een slordige vijf minuten in de bruisende stad van Amersfoort, en zijn binnen tien minuten in de Soester Duinen. Het park is zowel populair bij buitenlandse en binnenlandse toeristen. Ook verblijven er verschillende gezinnen voor een langere periode op het park, bijvoorbeeld door een verhuizing of verbouwing.

Waar er vorig jaar rond deze tijd nog veel twijfel heerste om wel of niet op vakantie te gaan, gaan Nederlanders nu massaal op pad. Door de huidige maatregelen, zoals de quarantaineplicht en het reisverbod, kiezen Nederlanders vaker voor een vakantie in eigen land. En dat is te merken: steeds meer Nederlandse vakantieparken zitten stampvol met toeristen uit het eigen land. Er is weinig tot geen plek meer, wat beheerders van parken heeft doen nadenken

Grote uitbreiding

Zo heeft mede-eigenaresse Jojanneke Veger besloten de capaciteit van haar vakantiepark uit te breiden. Het park bevindt zich in het hogere, luxere segment, en zit sinds de pandemie stampvol geboekt met vooral enthousiaste toeristen uit eigen land. “Tweeënhalf jaar geleden hebben wij, Joris en ik, Het Duynparc overgenomen. Er lag toen al een bestemmingsplan op tafel om het park uit te breiden.” aldus Veger. Jojanneke en haar compagnon Joris Scott, zijn op het moment van de overname meteen begonnen met de uitbreiding, dat momenteel nog steeds in volle gang is. Er wordt met man en macht volop geklust aan het toekomstige nieuwe gedeelte van het vakantiepark, wat over zo’n vier tot zes jaar geheel af zou moeten zijn. De trotse eigenaren wachten met smacht tot de werkzaamheden op het park vervuld zijn; “We kijken enorm uit naar het moment dat de uitbreiding klaar is.” aldus Veger.

Momenteel bestaat Het Duynparc uit twee gedeeltes; het nieuwe en oude gedeelte. Op het nieuwe gedeelte wordt er gewerkt aan nieuwe, luxe chalets. Het oude, al bestaande gedeelte van het park, dient nu als een camping. Deze zal door de uitbreiding omgetoverd worden naar een vakantiepark vol luxe, kwalitatieve chalets. 

Toeristen in eigen land

Jesse Hartog (18) en zijn drie vrienden, hebben samen een verblijf van een kleine week op het Duynparc geboekt. “Door het coronavirus mogen we niet naar het buitenland, daarom zitten we nu hier”, laat Hartog weten terwijl hij een slok van zijn blikje bier neemt. Als ik Jesse en zijn vrienden moeten geloven, is de voortzetting van het toenemende aantal Nederlanders op vakantie in eigen land nog onduidelijk. “Mijn vrienden en ik hebben het enorm naar onze zin hier. We maken uitstapjes en spelen drankspelletjes in de avond. Ondanks dat, zitten we volgend jaar liever in het buitenland. Dat is een stuk warmer, haha!” grapt hij.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *