Een relatie door Tinder, het is mogelijk!

Een relatie door Tinder, het is mogelijk!

Voor de grap met je huisgenoten naar rechts swipen op Tinder en daar een relatie uit krijgen, hoe leuk is dat? Het overkwam Koen de Jong en Margaux Peters. Het is niet gek, maar wel bijzonder. Ruim 890.000 Nederlanders gebruiken een datingapp, maar zelden komen hier liefdesrelaties uit, blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit.

In een Utrechtse studentenwoning, waar het bier van de vorige avond nog op tafel staat zit het stel gearmd op de bank. Koen de Jong: “Ik had nooit verwacht dat ik hier zou zitten met iemand die ik ken van een datingapp”. De twee zijn ondertussen ruim vijf maanden samen.

Het begon allemaal met een simpele veeg naar rechts op datingapp Tinder. Tinder is een mobiele app waar je iemand naar rechts of links kunt swipen. Een swipe naar links betekent een afwijzing, een swipe naar rechts een goedkeuring. Wanneer twee mensen elkaar leuk vinden’ ontstaat er een ‘match’. Margaux Peters: “Ik kwam Koen tegen en vond hem direct knap en interessant, we kregen gelijk een match!” Dezelfde avond begonnen de twee een gesprek: “Het voelde eigenlijk direct goed. We konden makkelijk met elkaar praten en hadden veel overeenkomsten, bijvoorbeeld wandelen en series kijken”.

De ontmoeting
Na drie weken was het dan zover, de twee spraken voor de eerste keer af. Echter was er een klein probleem: de afstand. De Jong woont in een studentenhuis in Utrecht en Peters woont in Heerhugowaard, in de kop van Noord-Holland: “Het was voor mij ruim twee uur met de trein naar Utrecht, al die verschrikkelijke sprinters en overstaptijden nam ik op de koop toe”.

Ondanks de lange reistijd besloot Peters te gaan. De Jong “Op dezelfde dag hadden mijn huisgenoten ook dates over de vloer, dit zorgde voor een goede sfeer in huis en daarom vond ik het minder spannend”. Ondanks dat Peters nog niet op zichzelf woont, vonden haar ouders het niet erg dat ze naar ‘een vreemde jongen’ ging: “Mijn ouders waren akkoord, echter moest ik ze wel op de hoogte houden hoe de dag verliep”.

Verliefd
Na een geslaagde eerste date sprak het stel een week later weer af in Utrecht. Peters besloot gelijk enkele dagen te blijven, tegen het zere been van de huisgenoten van De Jong. “Ik had niet aangekondigd dat ze enkele dagen zou blijven, mijn huisgenoten vonden het te lang, haha”. Ondanks de spanningen tussen De Jong en zijn huisgenoten sprong de vonk tussen de twee definitief over. “We leerden elkaar in die dagen zo goed kennen, we leefden natuurlijk in een strikte lockdown dus we waren echt op elkaar aangewezen”.

De vonk tussen de twee was duidelijk overgesprongen, echter hadden ze nog geen relatie: “Ik wilde dat Koen eerst mijn moeder ging ontmoeten, de mening van mijn moeder vind ik erg belangrijk. In het verleden vond ze sommige jongens waarmee ik thuis kwam drie keer niks en ze bleek het altijd bij het rechte eind te hebben”. Daarentegen was de moeder van Peters erg enthousiast over de aankomende vriend van haar dochter. Op een strandwandeling in Bergen aan Zee, nabij Alkmaar, maakten de twee de relatie wereldkundig door middel van een Instagramfoto.

Het koppel kreeg vele vragen na de Instagrampost omdat hun beide volgers de andere niet kenden. Vele vroegen ‘huh wie is dat?’ of ‘ik ken hem niet, waarvan ken jij hem’. De twee hebben geen moeite om te vertellen dat ze elkaar kennen door Tinder. Peters: “We schamen ons nergens voor, we leven al een jaar in een pandemie en je wilt gewoon daten en mensen leren kennen”.

Relaties door datingapps
De twee zijn niet verbaasd dat vele Nederlanders gebruik maken van datingapps, De Jong: “Zelf was ik voor corona meer van het uitgaan om daar vervolgens met vrouwen in contact te komen, alleen corona dwingt je om je aan te passen”. Voor Peters lag dit anders, zij heeft in het verleden meerdere relaties gehad. “Ik zat voornamelijk op Tinder om een beetje te ouwehoeren met jongens. Dat ik dit eraan heb over gehouden vind ik alleen maar heel leuk en ik heb veel zin in de toekomst”.

Aan het eind van het gesprek staat er op beide gezichten een grote glimlach, de twee genieten zichtbaar van elkaar en vinden het erg leuk om erover te vertellen. Ze hebben zin in de toekomst samen en wachten de versoepelingen van de coronamaatregelen met smart af, Peters: “Samen in een achtbaan zitten of lekker uiteten gaan. Daar verlangen we samen naar”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *