Liemerse kinderboerderij Rosorum mag eindelijk weer open: ‘de lammetjes moeten er nog aan wennen’

Liemerse kinderboerderij Rosorum mag eindelijk weer open: ‘de lammetjes moeten er nog aan wennen’

Afgelopen woensdag ging kinderboerderij Rosorum in Zevenaar naar maandenlang dichtzitten eindelijk weer open. Door de coronamaatregelen mogen gezinnen op afspraak weer langs komen. Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen is te zien dat de bezoekers blij zijn om er weer even tussen uit te zijn.

Het is erg rustig op de kinderboerderij op de dinsdag middag. Het regent met bakken uit de lucht en het hagelt zelfs een beetje, niet gek dat het daarom rustig is. Toch is te zien dat een aantal gezinnen de regenlaarzen hebben aangetrokken om toch te genieten van de kinderboerderij. Er komt een gezin aanlopen die vrolijk met hun regenjassen de qr-code gaan scannen om vervolgens de kinderboerderij in te gaan. ‘’Normaal gesproken gingen wij bijna elke week wel een keer naar de dieren kijken, maar dat kon nu niet omdat het zo lang dicht zat’’. Vertelt Rianne samen met haar twee kinderen die bij de lammetjes staan. ‘’Wij zijn ontzettend blij dat het weer kan’’.

Niet alleen de bezoekers zijn blij dat het weer mag maar de beheerder en de vrijwilligers ook. ‘’Het werk ging gewoon door,’’ vertelt de beheerder Martin van de kinderboerderij. ‘’Het is toch veel leuker om mensen rond te zien lopen maar sommige dieren moeten er nog wel aan wennen. ‘’Vooral de lammetjes, sommige rennen weg terwijl ze voorheen ze rustig lieten aaien door de kinderen’’.

Om de kinderboerderij te bezoeken is het verplicht om te registreren. ‘’Dat gaat heel gemakkelijk’’. Vertelt de Renate, die vrijwilliger is bij de kinderboerderij. Mensen vullen een aantal gegevens in op een papiertje en kunnen daarna om het gebouw heen lopen, naar de dieren toe.

Bij de ingang van Rosorum hangt een QR-code en liggen er dus ook registratiebriefjes. Rianne ervaart het registreren niet als een drempel. ‘’Het invullen van het registratiebriefje is zo gedaan’’ vertelt Rianne. ‘’En we hebben het ervoor over omdat we zo graag weer willen. Maar het is zo rustig op de kinderboerderij dat ik me afvraag of het wel nodig is. Afstand houden van andere gezinnen is geen enkel probleem.’’ Toch zijn het de regels van RIVM waar de kinderboerderijen aan moeten houden.

De geiten en de ezels kregen natuurlijk nog steeds de aandacht van alle werknemers, maar nu zie je dat veel kinderen blij zijn om weer met de dieren in contact te zijn. Mede dankzij de vrijwilligers en de hulp kon iedereen gewoon blijven werken. Ondanks dat er geen bezoekers waren was er genoeg te doen en bleven ze hard door werken. ‘’Daar heb ik veel respect voor’’ vertelt Martin.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *