Waarom je The Bold Type moet gaan bingewatchen!

Waarom je The Bold Type moet gaan bingewatchen!

Sinds kort is de serie Bold Type te zien op Videoland, eerlijk gezegd ben ik al jaren fan van de serie. Deze serie is een van mijn favoriete series en ik kijk hem graag nog een keer. De serie straalt ‘feminisme’ en ‘power’ uit en dat ook nog met een vleugje ‘Sex in the City’.

 

Het verhaal van The Bold Type
The Bold Type vertelt het verhaal van drie beste vriendinnen Jane, Sutton en Kat. Ze wonen in New York City, werken op de redactie van het lifestylemagazine Scarlet en ontmoetten elkaar op de eerste werkdag. We krijgen een glimp te zien van hun leven, zowel op privé- als op professioneel vlak.

Serieuze onderwerpen met een beetje humor
Wat maakt The Bold Type zo geweldig? Nou, het is enorm herkenbaar! Wie wil er nu niet zijn ex stalken, een bepaald opdracht niet willen uitvoeren of een gênant moment meegemaakt met zijn/haar crush iedereen? Iedereen toch! Het is gewoon leuk om te zien dat je niet alleen bent, right?!

Wat een goede serie nog heeft, is natuurlijk een portie drama! En die zit er zeker in bij The Bold Type. Het is wel geloofwaardig gehouden en dus niet te veel. Doordat het verhaal zich afspeelt op de redactie van een lifestylemagazine komen er ook regelmatig serieuze onderwerpen aan bod zoals seksualiteit, immigratie en body positivity. Wat het nog beter maakt is dat alle vrouwen die in de serie meespelen een voorbeeldfunctie uitvoeren op hun eigen manier. Aan het hoofd van Scarlet staat een vrouw en ze is een mentor voor alle dames die er werken. Ik zou graag later zo een baas hebben zoals Jacqueline er eentje is!

New York
Wat voor mij al reden genoeg is om een serie of film te kijken, is als het zich afspeelt in New York. Als je mij al wat langer volgt, weet je al dat dit by far mijn favoriete plek op deze aardbol is. Hoe onwaarschijnlijk het ook is, ik hoop dat ik er ooit zal kunnen wonen. Tot die tijd, moet ik het doen met vakantietripjes en series zoals The Bold Type. Want de serie neemt uitgebreid te tijd om al het moois te laten zien wat deze stad te bieden heeft. Van de prachtige drukke straten, tot de trendy restaurants en de dure mode winkels.

Diversiteit
Naast maatschappelijke onderwerpen, staat diversiteit ook zeker centraal in The Bold Type. Zo is de cast van alle kleuren voorzien en zien we Kat worstelen met haar seksuele geaardheid. Ook volgen we een verhaallijn waarbij een personage probeert te emigreren naar Amerika en wat daar allemaal bij komt kijken. Maar er zijn bijvoorbeeld ook twee personages met een groot leeftijdsverschil die een relatie krijgen. Allemaal onderwerpen wat deze serie helemaal van deze tijd maken.

Niet alleen op werkvlak komen de serieuze onderwerpen aan bod, ook in Janes, Suttons en Kats persoonlijke leven krijgen ze te maken met wat serieuzere problemen. Het mooie hieraan is dat de vriendinnen elkaar echt door dik en dun steunen en altijd klaar staan voor elkaar.

Laatste seizoen

Het is wel enorm jammer dat deze serie na het vijfde seizoen geen zesde seizoen meer zal krijgen. Dat deelde The Bold Type afgelopen week op hun Instagrampagina

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *