De leden van De Dansfabriek in Nieuwegein mogen weer binnen dansen

De leden van De Dansfabriek in Nieuwegein mogen weer binnen dansen

De leden van De Dansfabriek in Nieuwegein kunnen vanaf woensdag 19 mei weer samen binnen in de dansschool dansen. Dit is bekend gemaakt tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutten.  

 Sinds de lockdown die al vanaf december 2020 loopt, werden de lessen in eerste instantie online gegeven via teams. Door de versoepelingen van begin maart mochten de leden al samen buiten dansen maar dit is natuurlijk niet hetzelfde als in de oude vertrouwde dansschool.

De lessen buiten werden gehouden waren in een parkje bij de Nedereindseweg. In het parkje staat een basketbalveld waar de lessen werden gegeven. Hier konden alle leerlingen goed met anderhalve meter afstand van elkaar dansen. Normaliter kunnen de ouders altijd de laatste vijf minuten van de les in dansstudio kijken, nu toen stond het vol met ouders die de hele les konden meegenieten van hun kinderen.

Vanaf woensdag 19 mei kunnen de lessen eindelijk weer binnen en hier zijn de docenten ook erg blij mee. De docenten waren ook al erg blij toen ze weer buiten konden dansen maar nu zijn ze helemaal happy. Docent Yessle Weltevreden (22) zegt “Ik hoef eindelijk mijn stukken niet meer aan te passen aan de buitenvloer. Het is leuk om te zien hoe blij iedereen is om de dansfabriek weer in te zien wandelen.  Ook ben ik blij dat ik me niet telkens hoef om te draaien om te kijken hoe de leerlingen het doen maar ik kan weer in de spiegel kijken”.

Nog niet iedereen mag binnen dansen dit geld alleen nog voor mensen tot 18 jaar, de lessen die buiten deze leeftijd vallen worden nog buiten gegeven. Voor de kinderen en tieners is het wel fijn dat zij de dansschool weer in kunnen. De ouders vinden het wel erg jammer dat ze nu geen lessen meer kunnen meekijken.

Djaida Farisha (17) een van de leerlingen van Yessle is ook blij dat zij weer naar binnen mag. “Buiten les krijgen was een goede vervanging voor het normale maar ik ben mega blij dat ik weer binnen kan”. Je ziet haar dan ook met een grote lach op haar gezicht in de les staan. “Het valt ook op dat er nu weer meer van de leerlingen komen opdagen en het is dan ook leuk om de meiden weer te zien die ik al een half jaar niet gezien heb”. In hoeverre de zaal vol kan staan is die vol en iedereen kan elkaar weer in de spiegel bekijken.

Ieder jaar wordt er aan het einde van het seizoen jun/ juli een eindshow gegeven door alle leden van DDF. Helaas kan deze ook dit jaar niet door gaan en is hier dus een oplossing voor bedacht. Er wordt een video gemaakt die alle leerlingen aan hun ouders kunnen laten zien. De op een na laatste les doet iedereen zijn mooiste outfit aan en kunnen de leerlingen hun dansmoves laten zien in de video die van hun groep gemaakt gaat worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *