Rosa Balrak (40) haar weg naar spiritualiteit “Ik voelde mezelf altijd heel erg geblokkeerd en gespannen”

Rosa Balrak (40) haar weg naar spiritualiteit “Ik voelde mezelf altijd heel erg geblokkeerd en gespannen”

Rosa is 40 jaar oud en komt uit Utrecht. Zij is energetisch therapeut en sjamanistisch healer. Wat zij doet tijdens haar behandelingen is het geestelijke en fysieke reinigen van het lichaam en loslaten van blokkades en patronen.

Rosa is al vroeg met haar spirituele rijs begonnen, namelijk ik haar puberteit. “Ik voelde mezelf altijd heel erg geblokkeerd en gespannen. Ik kon me nooit goed uiten en in gezelschappen met grote groepen mensen werd ik altijd onrustig en gespannen”. Ze ging vaak uit met haar vriendinnen in een discotheek en had zich dan op de avond verheugd, totdat ze binnen kwam en dacht hier moet ik niet zijn. “Ik voel me niet goed ik moet hier weg”.

Toen zij haar man Yves heeft leren kennen en is zo op die manier in de Surinaamse kringen terecht gekomen. Hier hoorde zij vaak op verjaardagen waar oudere mensen waren, die zelf met spiritualiteit op het Surinaamse Winti gebied ervaringen hadden “ik zie dat jij iets kan en dat je werkende Winties hebt en dat je hier iets mee gaat doen”. Toen der tijd was zij hier zelf helemaal niet mee bezig en wist ze er niks van af. Dus is Rosa op onderzoek uitgegaan waarom zij die spanning had. Op dit moment had ze nog niet de link gelegd dat dit met elkaar te maken zou kunnen hebben.

Rosa is in therapie gegaan en vervolgens is zij familie opstellingen gaan doen. “Dit is een hele bijzondere westerse manier van therapie. Ik zat daar met een groep onbekende mensen en moest mijn emoties gaan uitspelen, ik moest iemand uit de groep kiezen die voor mijn vader stond, mijn moeder maar ook voor mijn spanningen”. Ze stond in een ruimte met de uitgekozen mensen en de persoon die zij voor haar vader had uitgekozen zij tegen haar “jij hebt een gave, je hebt iets te doen in je familielijn op cultureel gebied”. Toen ging er een switch bij haar om “dit moet ik wel serieuzer gaan nemen”.

Hierna is Rosa in regressietherapie gegaan, dit is een hypnose vorm waarin je stukken kan zien uit je vorige leven “hier voelde ik heel erg, er zit op cultureel gebied wat”. Na de therapie is ze naar een vriend van haar gegaan die al meer ervaring had op spiritueel gebied “hij zij tegen mij je moet naar Suriname om gebaad te worden en dit gaat veel goed voor je doen”. Na dit advies is ze samen met haar man naar Suriname gegaan en in de tussentijd heeft ze veel mediums bezocht.

Eenmaal in Suriname is zij naar een medicijnman gegaan en die heeft haar precies hetzelfde verteld als die vriend van haar. Rosa heeft zich laten baden in Suriname en raakte toen voor het eerst in trans. Ze voelde een enorme last van haar schouders afvallen “Die zenuwen die ik altijd voelde was gewoon Winti. Het voelde echt als thuiskomen”.

Toen ze terugkwam uit Suriname zag ze een documentaire over ayahuasca “ik ben dit meteen gaan google, ik had hier een hele sterke drang naar”. Toen ze dit opzocht kwam ze erachter dat ze dit ergens in Groningen deden en heeft ze een afspraak gemaakt. Ze heeft daar toen ayahuasca gedronken en vond dit heel heftig “toen het insloeg dacht ik wat heb ik gedaan. Ik zag me hele jeugd voorbijkomen”.

Na de ayahuasca is alles voor rosa geopend, toen werd voor haar duidelijk wat zij precies kon. Ze kwam erachter dat ze met mensen kon mee voelen en foto’s kon lezen en is ze begonnen aan haar opleiding. Een drie jarige opleiding voor de leer van de Inca’s, zij begeleiden mensen met een gave. “Ik heb hier goed geleerd om alles te kunnen controleren”.

“Na deze opleiding heb ik thuis een behandelkamer gemaakt en ben ik gaan oefenen op familie en vrienden”. Niet alleen kon zij thuis op haar vrienden en familie gaan oefenen maar ook op haar werk. Rosa werkte als sociaal werkster en moest evenementen organiseren in een wijk na behoefte van de inwoners. ”Ik moest dan bijvoorbeeld in een speeltuin staan en zag dat alle ouders op hun telefoon zaten en er weinig contact was met hun kinderen. Toen ben ik bijeenkomsten gaan organiseren en kreeg ik een tipi tent. “De spiritualiteit begon zich ook in mijn werk te uiten”.

Op een gegeven moment dacht ze “waarom doe ik dit niet gewoon zelf organiseren los van mijn werk”. Nu heeft ze anderhalf jaar haar eigen praktijk genaamd “Inca healing”. Als iemand een afspraak wilt boeken kan ze zelfs zeggen ik heb pas over volgende maand plek.

http://www.incahealing.nl

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *