De consequenties van de Brexit voor Nederlandse studenten

Het onderwerp speelt al jaren en er is al veel commotie over geweest, de Brexit. Nadat premier May af was getreden en Johnson een nieuwe worp heeft gedaan voor een Brexit-deal is het vanaf 1 januari 2021 toch echt een feit, het Verenigd Koninkrijk maakt officieel geen onderdeel meer uit van de Europese Unie. De gevolgen voor de Nederlanders worden hierbij ook zichtbaar.
Nederlandse studenten die willen studeren of stage willen lopen in Engeland, lopen na de nieuwe regelingen tegen wat dingen aan. Wordt het studeren in de VK moeilijker of niet meer mogelijk en wat zijn oplossingen, het zijn vragen waar veel studenten mee zitten.

Nadat bekend werd dat het uitwisselingsprogramma Erasmus+ volledig werd geschrapt door Engeland, is het de vraag of studeren nog wel zo zorgeloos kan in dit land. Ook over de kosten die gaan stijgen met het studeren hebben politici iets te zeggen.

Carmen en Slaven die afgelopen jaar in Engeland hebben gestudeerd, delen hun mening over gevolgen die de Brexit heeft op studenten.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *