Groenbak wordt weer geleegd volgens inzamelingskalender

Groenbak wordt weer geleegd volgens inzamelingskalender

Foto: Lotte Boelen

Huizen, 10 februari 2021

GAD (Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst) Gooi- en Vechtstreek gaat vanaf woensdag 10 februari het groente-, fruit- en tuin afval weer ophalen volgens de inzamelingskalender. De afvaldienst heeft de afgelopen twee dagen alleen papier en karton, PMD (plastic, blik en drinkpakken) en restafval opgehaald in verband met de hevige sneeuwval. Het groente-, fruit- en tuinafval is zowel maandag als dinsdag niet opgehaald.

Pauline Belt, woordvoerster van GAD Gooi- en Vechtstreek, vertelt dat er bewust is gekozen om het groente-, fruit- en tuinafval niet op te halen naar aanleiding van de gevallen sneeuw. De vuilniswagens die normaal gesproken worden ingezet voor het ophalen van groente-, fruit- en tuinafval waren nodig als gevolg van het winterse weer. “Je kunt natuurlijk niet zo snel al het afval ophalen met de dikke laag sneeuw. De vuilniswagens die normaal GFT-afval ophalen, werden de afgelopen twee dagen ingezet voor het ophalen van de andere grondstoffen”, vertelt Belt.

De afvaldienst geeft ook aan dat het legen van de groenbakken in de wintermaanden minder prioriteit heeft. “Er is minder GFT-afval in de wintermaanden en de andere soorten afval, restafval, PMD en papier en karton, zijn belangrijke grondstoffen om in te zamelen.” De afvaldienst geeft aan dat voor het groente-, fruit- en tuinafval wat maandag en dinsdag zou worden opgehaald geen vervangende inzamelingsdata komen. “Dat kunnen we net niet aan. Dat is jammer voor de mensen die het betreft.” In het geval dat de groenbak vol zit, kan men terecht bij de scheidingsstations van het GAD. De scheidingsstations blijven namelijk geopend.

Ondanks de kou die de komende dagen aanhoudt, verwacht de GAD geen problemen te ondervinden met het ophalen van afval. “In principe gaan we ervan uit dat het afval wordt opgehaald volgens de inzamelingskalender. Maar je bent toch altijd afhankelijk van hoe de weeromstandigheden zich ontwikkelen. Dus als het weer de inzameling van afval bemoeilijkt, gaan we daar flexibel mee om. We zullen de inwoners dan informeren via onze sociale media”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *