Ook dit jaar GGD 30 dagen gezonder-challenge

Ook dit jaar GGD 30 dagen gezonder-challenge

Foto: Lotte Boelen

Huizen, 27 februari 2021

GGD Gooi- en Vechtstreek heeft besloten ook dit jaar de 30 dagen gezonder-challenge in maart te organiseren. Afgelopen jaar begon de GGD met de 30 dagen gezonder-challenge. Toen deden er 1200 mensen mee en hield 90% van de deelnemers de uitdaging vol blijkt uit gegevens GGD Gooi- en Vechtstreek.

GGD Gooi- en Vechtstreek organiseerde vorig jaar de eerste editie van de 30 dagen gezonder-challenge. De 30 dagen gezonder-challenge houdt in dat je een concrete, haalbare uitdaging voor jezelf kiest en deze uitdaging dagelijks uitvoert. Hierbij kan je denken aan 30 dagen elke dag gezond eten, 10.000 stappen zetten, op tijd naar bed of het verminderen van telefoongebruik. Op de website www.30dagengezonder.nl kun je je aanmelden voor de challenge en staan tevens diverse ideeën voor uitdagingen.

Manon Morelissen, buurtsportcoach bij gemeente Huizen, vertelt hoe belangrijk het is om in beweging te blijven ondanks alle beperkingen. Doordat nu alle sportverenigingen dicht zijn, is het een uitdaging om in beweging te blijven voor veel mensen, aldus Morelissen. “Een goede manier om in beweging te blijven, is door te wandelen. Dit komt zowel ieders fysieke gezondheid als mentale gezondheid ten goede”, vertelt Morelissen.

Uit gegevens van de GGD Gooi- en Vechtstreek blijkt dat afgelopen jaar 90% van de deelnemers de uitdaging volhield. Het doel van de challenge is dat mensen, ook na de 30 dagen, de gezonde lifestyle behouden. Toch blijkt dit moeilijker dan gedacht. “Het volhouden van gezond eten is lastig. Vooral bij challenges zie je dat het grootste deel toch weer afhaakt. Er zijn mensen die gezonder blijven eten en bewegen, omdat deze manier van eten en bewegen goed vol te houden is. Of het goed blijft gaan, hangt onder andere af van de motivatie, omgeving en sociale omstandigheden”, aldus Marja van der Hoek, diëtiste in Huizen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *