Zwembaden geopend voor lessen!

Zwembaden geopend voor lessen!

Bron: Pixabay

De zwembaden zijn sinds 15 maart weer open voor zwemlessen. Het demissionair kabinet heeft besloten dat kinderen hun zwemlessen weer kunnen volgen. Hans Timmerman, directeur van RotterdamZwemt, verteld dat ze in de Rotterdamse zwembaden hun best doen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden, “Er is extra begeleiding en ouders dienen direct het zwembad weer te verlaten, verder alle bekende maatregelen zoals afstand houden en het desinfecteren van de handen.” De grootte van de groepen zitten geen restricties aan en daarom houden de Rotterdamse zwembaden het op de gebruikelijke groepsgrote, circa 12 kinderen. Hans Timmerman verteld dat de kinderen in de praktijk gelukkig niet slechter zijn gaan zwemmen door de periode zonder les, wel zouden de kinderen conditioneel wat achteruit zijn gegaan.

We hopen natuurlijk allemaal dat de zwembaden ook weer voor andere activiteiten opengaan, de Rotterdamse zwembaden willen de maatregelen dan wel zo goed mogelijk in acht houden, “We beperken de groepsgrote en we passen eventueel de routing aan en de openingstijden.”

Froukje heeft een dochter die op zwemles zit en verteld hoe zij de maatregelen ervaart. “Ik wacht nu buiten in de auto tot ze klaar is, of ik doe even wat boodschappen, niet ideaal maar ik ben al blij dat het weer allemaal een beetje op gang komt. Verder zijn de maatregelen niet heel drastisch hoor, afstand houden en een mondkapje dragen, maar dat ben ik overal al gewend!”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *