Clash of Clans ethisch?

Clash of Clans ethisch?

Clash of Clans Door: Quinten van der Werff

Amersfoort

Clash of clans is een spel voor op je mobiel en is vooral voor kinderen gemaakt. Het spel is erg verslavend en er kunnen ook uitgaven gedaan worden in het spel. Pieter is student Multimedia Design en vertelt dat Clash of Clans het spel voor kinderen zo verslavend maakt, dat er veel geld  aan uitgegeven wordt door kinderen.

Het spel draait om je eigen dorp opbouwen in een middeleeuwse tijd. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk goud (het geld van het spel) verdient om zo je dorp te versterken. Zo kun je bijvoorbeeld kanonnen of mortieren bouwen. Hoe verder je in het spel komt, hoe langer het ook duurt om dingen te bouwen in het spel. Het langste dat iets kan duren om te bouwen is 14 dagen. Voor kleine kinderen is dit heel lang en vaak zijn ze ook ongeduldig, hierdoor voelen veel kinderen zich geneigd om te betalen om niet 14 dagen te hoeven wachten. Het kan al snel gaan om honderden euro’s.

‘’Dit is fout, omdat je inspeelt op hoe kleine kinderen in elkaar zitten’’ aldus Pieter. De kinderen zijn nog onwetend en zijn bereid om hun hele spaarrekening ervoor leeg te halen. Pieter zegt kennissen te hebben die meer dan 500 euro hebben uitgegeven aan het spel. Hij vindt dat er iets aan moet veranderen omdat de makers van het spel volgens hem hier verantwoording moeten nemen en nu onethisch handelen. Hij denkt dat de oplossing kan zijn dat kinderen onder de 14 jaar oud geen uitgaven moeten kunnen doen aan spelletjes, tenzij de ouders van het kind dat goed vinden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *