Fieldlab-evenement 538-Oranjedag in Breda toch niet door

Fieldlab-evenement 538-Oranjedag in Breda toch niet door

Het 538-Oranjedag evenement in Breda gaat toch niet door. De gemeente geeft geen vergunning voor het 538 Koningsdagfeest vanwege veiligheidsredenen, laat de radiozender op Instagram weten. Alle 10.000 bezoekers die zaterdag naar het Chasséveld in Breda zouden gaan, krijgen hun geld terug. 538 komt met een alternatief voor Koningsdag.

Aankomende zaterdag zouden 10.000 mensen naar het evenement in Breda komen. De 538-Oranjedag was deel van een reeks Fieldlab-experimenten waarbij de overheid samenwerkt met de evenementensector. Met het Koningsdagfeest van 538 wilde de overheid onderzoek doen om te kijken in hoeverre de mogelijkheid er is om de samenleving weer open te doen.

‘Koningsdag = 538!’

Al gauw werd duidelijk dat niet iedereen blij was met het evenement. Voor de lokale horecaondernemers voelde het scheef dat er zo’n groot evenement werd georganiseerd, terwijl zij nog steeds de deuren gesloten moeten houden. Ook het Amphia Ziekenhuis in Breda, die nog geen twintig minuten lopen van het Chasséveld zit, had kritiek op het evenement. Zij zijn een petitie gestart tegen de 538-Oranjedag. De petitie is al meer dan 370.000 keer ondertekend. Ook op Twitter gaven veel tegenstanders van het festival hun mening.

Ondanks dat dit 538 evenement van de baan is, laat 538 via Instagram weten dat ze op een andere manier 538 Koningsdag zullen gaan vieren. “We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj’s en artiesten alsnog op 27 april het Koningsdaggevoel bij 17 miljoen mensen thuis te brengen. Want Koningsdag = 538!”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *