Zwembad de Sijsjesberg heropent haar deuren na verbouwing

Zwembad de Sijsjesberg heropent haar deuren na verbouwing

Eén van de twee vernieuwde gebouwen. In het vernieuwde gebouw bevinden zich de toiletten, douches, kleedruimten en kluisjes voor bezoekers.

Huizen, 23 april 2021

Zwembad de Sijsjesberg in Huizen gaat zaterdag 24 april 2021 weer open na een verbouwing van een halfjaar. De entree, de personeel- en de kleedruimten zijn tijdens de verbouwing gemoderniseerd. De puntjes worden op de ‘i’ gezet en dan is de Sijsjesberg helemaal klaar om bezoekers te ontvangen!

Duurzaamheid was een belangrijk thema bij het verbouwen van de Sijsjesberg. Er is daarom zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en herbruikbare materialen vertelt Daniel Wichers, operationeel leidinggevende bij zwembad de Sijsjesberg. Daarnaast wekt de Sijsjesberg nu ook zelf energie op door middel van zonnepanelentransformators. Een deel van de opgewekte energie zorgt voor het opwarmen van het zwembadwater. Niet al deze energie kan ervoor zorgen dat het zwembad tot 24 graden Celsius is verwarmd en daarom maakt de Sijsjesberg hiervoor ook gebruik van gasenergie.

Coronamaatregelen
In verband met de coronamaatregelen mogen er maximaal negentig mensen tegelijkertijd zwemmen. Er wordt gebruik gemaakt van tijdsloten van 1,5 uur en alleen banenzwemmen is toegestaan. Zwembad de Sijsjesberg moedigt het gebruik van kleedkamers af, maar dit is niet verboden. Douchen is niet toegestaan, aangezien de anderhalve meter dan niet te handhaven is. Om de hygiëne te waarborgen, zorgt de Sijsjesberg ervoor dat de kleedruimten minimaal dagelijks een schoonmaakbeurt krijgen. De aparte uitgang bij het zwembad zorgt voor een goede doorloop. De Sijsjesberg verzoekt haar bezoekers om met de fiets te komen. Op het parkeerterrein bij het zwembad bevindt zich namelijk een coronateststraat waardoor de parkeergelegenheid beperkt is.

Kaartverkoop
Om het zwembad te bezoeken, kunnen er online kaartjes worden gekocht. Er zijn vanwege de beperkende maatregelen alleen losse kaartjes te koop voor 4,50 euro per stuk. De kaartverkoop is pas deze week begonnen, maar loopt al goed. “Zaterdagochtend is al bijna vol, maar de rest van de dag is het nog relatief rustig”, vertelt Wichers. Enkele mensen hebben problemen bij het kopen van een kaartje, dit probleem doet zich voor via webbrowser Safari. Wichers raadt daarom aan wanneer een kaartje kopen via Safari niet lukt, men dit probeert via bijvoorbeeld Google Chrome. De Sijsjesberg is druk bezig om dit technische probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Bij het online kopen van een kaartje, moeten bezoekers aangeven in welk tempo ze zwemmen. Baan één en twee zijn voor de mensen die in een rustig tempo willen zwemmen, baan drie en vier zijn voor mensen die een gemiddeld tempo zwemmen en als laatste zijn baan vijf en zes voor de mensen die in snel tempo zwemmen. Op deze manier hoopt de Sijsjesberg de gedoogde anderhalve meter afstand in het zwembad zoveel mogelijk te kunnen handhaven.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *