Teleurstelling bij sportscholen ‘Wel drukke winkels maar niet kunnen sporten’

Teleurstelling bij sportscholen ‘Wel drukke winkels maar niet kunnen sporten’

03-05-2021, Utrecht

Afgelopen week werd door het demissionaire kabinet bekendgemaakt dat de eventuele versoepelingen die zouden plaatsvinden op 11 mei niet doorgaan. De bezetting in de Nederlandse ziekenhuizen is volgens hen nog te groot en daarmee is het een te groot risico om de sportscholen en andere sectoren weer te openen. Dit leidt tot veel teleurstelling en onbegrip bij sportscholen in Nederland

 Al sinds December 2020 zien sportschooleigenaren hun panden leegstaan en kunnen ze hun leden niet bieden waar ze voor betaald hebben. Na lange tijd was daar dan eindelijk een beetje hoop maar ook nu wordt een eventuele heropening uitgesteld. Dat terwijl winkels wel weer open zijn en het zeer druk in de steden is. Peter Dekker, eigenaar van sportschool Gym4 All Utrecht snapt niet waarom sportscholen nog steeds niet open kunnen. ‘Wel drukke winkels maar niet kunnen sporten, het is te gek voor woorden’. De afgelopen week was het overvol in veel winkels in de stad en was het bijna onmogelijk om anderhalve meter te hanteren. Peter denkt dat dit veel beter kan bij sportscholen ‘We hebben als branche laten zien dat we binnen sporten op een verantwoorde manier kunnen laten verlopen, en toch moeten we weer langer wachten’.

Meerderheid IC Patiënten heeft overgewicht

Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie publiceerde in Januari nog een onderzoek waaruit bleek dat ruim 78% van de mensen die toen op de IC lagen overgewicht hadden. Dit is een stuk hoger dan de normale bevolking, die staat namelijk op 50%. Het sluiten van de sportscholen draagt niet bij aan het verminderen van de cijfers en dit roept vraagtekens op bij veel mensen in de samenleving.

De eventuele versoepelingen zijn nu met een week verschoven, dan zal weer bekeken worden of er ruimte is voor beperking van de bestaande maatregelen en heropening van bepaalde sectoren. Het aantal besmettingen lijkt langzaam omlaag te gaan maar bij de ziekenhuisbezetting is nog geen daling te zien. Het kabinet wil deze cijfers eerst omlaag zien gaan voordat er meer versoepelingen zullen worden aangekondigd.

 

Over de auteur

Daan Verstijnen

Mijn naam is Daan Verstijnen, 19 jaar en woon sinds Maart 2020 in Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *