Alphenaar wint Jos Brink innovatieprijs 2021

Alphenaar wint Jos Brink innovatieprijs 2021

De Alphenaar Naomie Pieter heeft de Jos Brink innovatieprijs 2021 gewonnen voor haar inzet voor de emancipatie van leden van de lhbti gemeenschap, met name de zwarte gemeenschap. 

Naomie Pieter is een activist die zich inzet voor de zwarte lhbti gemeenschap. Ze is de oprichter van de Black Queer & Trans Resistance Nederland en de initiatiefnemer van Pride of Color Amsterdam. Pride of Color is een raad binnen Amsterdam Pride die aandacht creëert voor het biculturele deel van de gemeenschap. Op het gebied van racisme was ze afgelopen jaar een woordvoerder van Kick Out Zwarte Piet.

De Jos Brink innovatieprijs wordt om het jaar uitgereikt aan personen/organisaties die zich hard maken voor de LHBT-gemeenschap en de emancipatie van LHBTI-ers. De gedachte achter de prijs is het toejuichen van de voorbeeldfunctie van de winnaar en bedraagt duizend euro. De prijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt sinds 2008 uitgereikt. Jos Brink was een homoseksuele presentator, cabaretier en columnist. 

Over de auteur

Dennis van Brouwershaven

Ik ben student journalistiek.... grandioos.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *