Films weer bekijken op het grote witte doek

Films weer bekijken op het grote witte doek

De beroemde Pathé kip die bezoekers welkom heet

‘Welcome back’ dat zegt een oranje kip voor de ingang van Pathé De Kuip, want sinds zaterdag kunnen mensen weer genieten van nieuwe films in de bioscoop. De walm van popcorn is een geur die al maanden niet meer is geroken. Tientallen mensen die vroeg in de middag de bioscoop komen bezoeken, staan netjes in de rij om hun kaartjes te laten scannen en een paar uurtjes te genieten van een nieuwe film.  

 

De medewerkster van Pathé staat na maanden weer achter een kuchscherm bij de toonbank om de kaartjes te scannen van de mensen. “Fijne voorstelling”, zegt zij. Dat zijn woorden die bioscoop liefhebber Alina Basram sinds november 2020 niet meer heeft gehoord. De eerste film die zij gaat kijken na een half jaar in de bioscoop is ‘The Conjuring: The devil made me do it’. Van alle chips smaken pakt zij de Doritos kaas en twee redbulls en een cherry Cola. Horror is het favoriete genre van Alina. “The Conjuring is mijn favoriete horrorfilm en ik was heel erg enthousiast over de derde deel, maar door corona was het vertraagd”, zegt Alina. Bioscopen bezoeken deed Alina voor de lockdown wekelijks een paar keer, omdat zij een Pathé Unlimited abonnement heeft.  

 

Door het gebouw moeten bezoekers wel rekening houden met de anderhalve meter afstand en het ophouden van mondkapjes. Tijdens het bezoek van vandaag zit Alina in zaal elf op de derde etage van het gebouw. De rode stoelen in de zaal zijn nog leeg, omdat de zaal net open is gegaan. “Ik snap eigenlijk niet waarom de bioscopen dicht moesten, want er kan afstand gehouden worden door stoelen tussen ons te vrij te houden.” De bioscoopzaal die Alina moet hebben is op de derde verdieping, dus neemt ze de trap. Mensen lopen andere zalen eruit, omdat zij de films klaar zijn met hun films. Nog even voor het betreden van de zaal maakt Alina een selfie om door te sturen naar haar familie.  

 

Er moet minimaal twee stoelen van elkaar afzitten van anderen om een film te zien in de bioscoop. Bezoekers met een Unlimited Abonnement mochten op zaterdag één dag eerder profiteren van de opening. Helaas voor Alina is zij niet gegaan, vanwege andere plannen in het weekend. Nog steeds geldt de 1,5m norm bij het bezoek, laat Pathé weten op hun site. In de zaal aangekomen mogen de mondkapjes weer af en neemt Alina plaats in rij 2 op de vijfde stoel. De lichten zijn uitgegaan en de trailers van verschillende films verschenen op het witte doek zoals altijd. De film is geen teleurstelling voor Alina. “Ik vind het eigenlijk wel fijn dat er niemand naast mij komt zitten nu. Even naar de bioscoop gaan heb ik echt gemist”, zegt Alina.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *