Top 5 Nederlandse urban zomer hits

Top 5 Nederlandse urban zomer hits

Ondanks dat het festival seizoen 2020 helaas niet kon doorgaan, zijn er toch gedurende het hele jaar een aantal hits uitgebracht.  Hoe de aankomende zomervakantie er uit zal zien is nog niet zeker. Maar voor als we weer met zijn allen mogen feesten is het wel belangrijk dat we massaal een aantal zomer hits meenemen.  

  1. Vakantie –dopebwoyft jonna fraser  

‘Vakantie’ is uitgebracht op 19 juni 2020. Het lied is gemaakt door rapper Dopebwoy en Jonna Fraser. de productie is gedaan door SRNO. Met deze song kom je zeker in een zomerse vibe terecht. Alleen als je al kijkt naar de videoclip ben je met je hoofd al in een tropische sfeer. De videoclip is opgenomen in Dubai en zal ook in ‘Summer ‘21’ een legendarische bijdrage leveren.  

  1. Amiri jeans -Frennaft Philly More 

Frenna heeft al meerdere nummer 1 hits op zijn naam staan. 30 oktober 2020 brengt hij samen met Philly More een nieuwe ‘badman tune’ uit (zoals de 2 artiesten hun track zelf benoemen. Frenna noemt philly de meest belovende en veelzijdige artiest 

van het moment. Amiri Jeans zou dan ook niets anders dan een groot succes worden. met meer dan 8 miljoen streams op spotify brengt de track een hete zomerse vibe met zich mee. De tekst en flow zijn ook erg aanstekelijk. Als amiri jeans wordt afgespeeld op een festival zal het publiek gegarandeerd losgaan.  

  1. Vuur – Broederliefde 

De jongens van Broederliefde kwamen in 2016 al met hun legendarische zomerhit ‘Jungle’. Nu hebben heeft de rapgroep ons begin dit jaar weer verrast met een zomerse tune genaamd: ‘vuur’. De jongens zijn inmiddels al meer dan 10 jaar samen en blijven succesboeken in de muziek. Op hun nieuwe album medaille blikken ze terug naar hun prestraties van de afgelopen jaren. ‘Vuur’ blijkt de meest favoriete track te zijn uit het album met maar liefst 7 miljoen streams. Ook op Funx is de track erg geliefd en staat hij momenteel in de top 5 van de dixte 1000. De vocals van de track zijn best rustig, maar je hoort zeker wel zomerse invloeden die je mee willen laten dansen. Ook in de videoclip gaan de jongens los en dansen ze met  

  1. MANSORY – Lijpe ftFrenna

 Twee dagen nadat lijpe en Frenna MANSORY hebben uitgebracht stond de track al op nummer 1 in de top 50 Nederland. Het is niet de eerste keer dat de rappers samenwerken en een bijzonder mix van hiphop en pop neerzetten. Het lied gaat over de weg naar succes die beide rappers af hebben gelegd en hun focus op de toekomst. Het lied wisselt zich af met de harde bars en flow van lijpe en vervolgens de melodische lines van Frenna. Lijpe noemt de track zelf een ‘streetbanger’ en fans noemen deze benaming zeker terecht. De track wordt nog steeds veel beluisterd en heeft inmiddels meer dan 12 miljoen streams op spotify. Ook in de zomer 2021 zal je de tune nog vaak tegenkomen.  

  1. Als ik je niet zie –YadeLauren ft Kevin 

‘Als ik je niet zie’ is uitgebracht op 7 augustus 2020 en is de derde track van Kevins album. Het is de eerste samenwerking tussen de Rotterdamse rapper en zangeres Yade Lauren, maar toch echt een grote hit. Het lied gaat over een relatiebreuk waar twee mensen hun eigen weg op gaan, maar eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. De track is in goede handen gevallen bij het publiek en wordt tot de dag van vandaag nog steeds vaak gestreamd. In totaal heeft ‘Als ik je niet zie’ meer dan 32 miljoen streams op spotify. De track heeft niet een hele vrolijke zomerse beat, maar het is zeker een goede ‘love song’ om de zomer mee door te komen. 

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *