Delano G. koos voor een ander pad…

Delano G. koos voor een ander pad…

‘Stel me ouders vaak teleur, maar op een dag maak ik ze blij.’ Het zijn woorden die uit de raptekst van de schutter van Peter r. de Vries komen.

Zijn ouders zal hij niet trots hebben gemaakt, want binnen een paar uur tijd weet Delano G. heel Nederland van slag te maken. Het ene na het andere nieuwsbericht over de bekendste misdaadverslaggever van het land komt voorbij in de media. We voelden het allemaal; pure woede en frustratie. Hoe had dit ooit kunnen gebeuren? De schutter moet boeten, levenslang!

Het liedje van de schutter vervolgd met; ‘Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.’

Ik vraag me af waar het is misgegaan met deze jongen. Op jonge leeftijd liet Delano zijn talenten al zien. In 2013 deed hij mee met het dansprogramma ‘So you think you can dance.’ Later startte hij zijn eigen muzieklabel en begon hij met rappen. Toch koos hij voor het dievenpad. ‘wat een lafaard’, zeggen sommigen.

Vandaag kwam ik erachter dat een goede vriend van mij ook een crimineel verleden heeft gehad. Hij vertelde mij ineens zijn hele levensverhaal en terwijl hij sprak zag ik zijn ogen en zijn onschuldige blik. Er gingen veel emoties door mij heen, ik was geschrokken maar frustratie en woede voelde ik niet.

‘Ik was een topsporter en ik ben drie keer uitgeroepen tot nationaal kampioen, vertelt hij aan mij. Als ik toentertijd echt door had gepakt zou ik het nu hebben gemaakt. Dat weet ik zeker, maar er kwamen een aantal foute jongens op mijn pad die enorme indruk op mij maakten met hun luxe spullen en praatjes. Ik koos ervoor om met ze mee te gaan en belandde op het verkeerde pad. Vanaf dat moment heb ik mijn toekomst echt verkloot. Ik had alles in die tijd en gooide het allemaal weg voor wat…?’ je hoorde het aan zijn stem en voelde het ook aan de sfeer. Hij had echt spijt.

Die vriend ken ik nu al een lange tijd en ik weet precies waar zijn hart ligt, hoe zorgzaam hij is voor zijn naasten, hoe lekker hij altijd kookt voor mij en hoe hij anderen altijd voor zichzelf plaatst. Ik kon niet boos zijn. Ik zou ook niet anders naar hem kunnen kijken met de kennis die ik zojuist heb gekregen. In tegendeel ik voelde zelfs empathie…

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *